День батька в Україні 2021: привітання на День батька

День батька 2021 Україна: історія свята та привітання на День батька у віршах

День батька 2021: розказуємо історію виникнення свята та публікуємо зворушливі привітання для татусів.

Поділитися:

День батька в Україні 2021 став офіційним святом у 2019 році і щорічно відзначається у третю неділю червня. День батька 2021 випадає на 20 червня, Саме в цю неділю віруючі також святкують Трійцю 2021 або Зелені свята.

День батька: Україна  
Відповідний Указ Президента України №274/2019, "З метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей"  був підписаний 18 травня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТрійця 2021: що не можна робити на Зелені свята

День батька 2021: зворушлива історія свята

Свято бере свій початоу у 1909 році і вперше зазначене у місті Спокан, штату Вашингтон, США. Ініціатор святкування Дня батька — жінка Сонора Смарт, в заміжжі міс Додд. У сім'ї цієї жінки виховувалося разом з нею 6 дітей. Після народження останньої шостої дитини мама Сонори померла і всі турботи за дітей взяв на себе батько. Він докладав всі можливі і неможливі зусилля, щоб діти зростали в любові і забезпечені найнеобхіднішим. 

день батька історія свята

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 20 червня для всіх знаків зодіаку: подумайте про батьків

Минав час, діти виросли та роз'їхалися. Одного разу в 1909 році під час святкування Дня матері, яке у США вже було національним святом, Сонора подумала про свого батька, який стійко сам їх виховував. Він працював на фермі і жив лише своїми дітьми. Сонора пішла до міської ради і запропонувала зробити ще День батька. Ідею схвалили. Вирішили провести святкування в день народження Вільяма Смарта — 5-го червня. Проте часу на підготовку до урочистостей було обмаль і свято перенесли на 19-те червня. Через певний час ідею цього свята перейняли інші штати, і у 1966 році його визнали на національному рівні, що згодом підхопили і інші країни.

День батька Україна 2021: вірш до Дня батька

Все на світі вміє тато:
І шпаківню змайструвати,
Вміє довгий цвях забити,
Може борщ смачний зварити,
Вміє рибу він ловити...
Запускати в небо зміїв…
Все на світі татко вміє!
От якби ж ще для сестрички
Він навчивсь плести косички!..
Тетяна Корольова

Тату, рідний, мусиш знати –
Ти найкращий в світі тато!
Добрий, сильний та стрункий:
Хіба є де ще такий?
Будь упевненим, мій тату,
Що тебе я буду вартий.
Все робитиму, як ти,
Треба тільки підрости!
Сергій Гордієнко

картинки до дня батька

Хай у кожного маляти
Буде завше поряд тато.
Любий і уважний,
Добрий і відважний!

Все на світі вміє тато:
Може шафу змайструвати,
Швидко цвях заб’є у стіну,
Ще й полагодить машину.
Я завжди йому кажу:
– Тату, дай допоможу!
Яна Мазур

Мій татусь сміливий,
Мій татусь відважний,
А який він сильний!
А який безстрашний!
І хочеться усім сказати:
Я дуже люблю свого тата!

Привітання чоловіка з Днем батька від дружини

Коханий, кажуть, що найкраще, що може зробити мама для дитини — обрати гідного батька. Я вітаю нас з тим, що найкращий батько у світі — наш! Дякую тобі за підтримку, за допомогу, за твої жарти, які викликають посмішки навіть зранку, коли ми нікуди не встигаємо:). Я бажаю тобі завжди бути орієнтиром життєвої мудрості та витримки для нас! Бажаю підкорити всі вершини! Хай тобі завжди усміхається доля! Любимо тебе!

день тата картинки

Вітання з Днем батька в прозі

Тату, я тобі вдячна за все зроблене і за все несказане! Ми не так часто говоримо, але я знаю, що ти розумієш мене без слів, як ніхто! Дякую, що віриш в мене! Дякую за підтримку, за допомогу! Я хочу, щоб ти пишався мною так, як я пишаюся тобою! Довгих років життя тобі!

Тато, мої яскраві спогади дитинства всі про тебе! Ти завжди вмів всіх розсмішити, навіть маму. Ти вмієш робити серед будня свято, а кожну прогулянку — пригодою! Я тебе люблю і дякую тобі за все! Живи довго-довго! Щастя нашій родині!

ФОТО: www.pexels.com

Новини по темі