День святого Валентина: 10 найкращих романтичних фільмів усіх часів

День святого Валентина: Найкращі романтичні фільми усіх часів
Кадр із фільму Римські канікули

Дивіться підбірку найкращих романтичних фільмів, які створять неймовірну атмосферу на День святого Валентина.

Поділитися:

5 найкращих жіночих фільмів для приємного вечораДень святого Валентина – найкращий час, щоб подивитися кіно разом зі своєю половинкою. Звісно, вибір варто зупинити на фільмах про кохання. Вони завжди змушують переживати за головних героїв та їх стосунки. Перша зустріч, побачення та розвиток стосунків неабияк хвилюють.

До вашої уваги підбірка найромантичніших стрічок усіх часів та народів, які подарують вам незабутні враження 14 лютого.

Читайте також: 5 фільмів та серіалів, які допоможуть залишатися щасливими взимку.

 «АМЕЛІ», 2001

Історія доброї та безпосередньої дівчини, яка у всьому бачить магію і дива. Амелі живе в Парижі, працює офіціанткою на Монмартрі та свідомо втручається в життя інших людей, щоб допомогти їм знайти своє щастя.

Згодом Амелі і сама закохується в дивного хлопця, який збирає в окремий альбом фотографії, залишені людьми в фотокабінках.

«РИМСЬКІ КАНІКУЛИ», 1953

Юна принцеса Анна тікає з будинку посольства під час свого офіційного візиту до Риму. Дівчина рада, що нарешті має хоч трохи свободи. Проте вона опиняється в незнайомому місті, в незвичній обстановці.

Анні допомагає чоловік на ім’я Джо Бредлі. Він показує принцесі місто та незвичайні місця. Анна не здогадується, що насправді Джо – журналіст, якому дали завдання взяти у принцеси інтерв’ю.  

«ЗВІЯНІ ВІТРОМ»,1939

Легендарний фільм, знятий по однойменному роману Маргарет Мітчелл. Розповідає історію неймовірного кохання на фоні громадянської війни.

Важко повірити, але стрічку було знято аж в 1939 р. На роль Скарлетт О'Хара британку Вів'єн Лі затвердили абсолютно випадково - але більшість наших телеглядачів знає цю актрису саме завдяки ролі спадкоємиці американської плантації.

«КРАСУНЯ», 1990

Едвард Льюїс — успішний бізнесмен, який спеціалізується на придбанні проблемних компаній та їх продажу по частинах. Під час своєї ділової поїздки до Лос-Анджелеса він зустрічає вуличну проститутку Вів'єн Ворд, яку винаймає на тиждень для того, аби вона супроводжувала його під час різноманітних світських заходів.

Вів'єн опиняється у світі розкоші, блиску та брехні, а Едвард згодом перестає бути для неї просто клієнтом.

Фільм про кохання фінансового магната і повії з Лос-Анджелеса зробив зіркою 21-річну Джулію Робертс, а червону сукню, в якій Вів'єн поїхала з багатієм в Оперний театр, неодноразово називали одним із найбільш упізнаваних вбрань в кінематографі.

«ПРИВИД», 1990

Красиві і зовсім молоді Демі Мур і Патрік Суейзі грають пару закоханих, на плечі яких випадає важке випробування. Персонаж Суейзі Сем гине, залишаючи дівчину страждати від втрати коханого.

Сумує вона до того моменту, коли до неї в гості приходить ясновидиця, яка говорить, що спілкується із загиблим Семом.

«ДЕНЬ БАБАКА», 1993

Щороку в невеликому американському містечку проводиться свято під назвою «День бабака». У цей день жителі міста навмисне будять бабака на ім'я Філ із зимової сплячки і пророкують за його поведінкою погоду.

Самозакоханий і зарозумілий журналіст Філ Коннорс щороку їздить робити репортаж з цієї події. Проте одного разу, приїхавши на фестиваль бабака, Філ опиняється в петлі часу. Чоловік знову і знову переживає один і той же день. У таких умовах герой намагається знайти вихід із ситуації та завоювати серце коханої дівчини

«ЛЮБОВНИЙ НАСТРІЙ», 2000

Гонконг 60-х. Між двома сусідами, подружжя яких часто затримується на роботі, зав'язуються стосунки. Вони рятуються від самотності в дружбі, яка згодом переростає в кохання.

«КОЛИ ГАРРІ ЗУСТРІВ САЛЛІ», 1989

Чи існує дружба між чоловіком і жінкою? Ні. У такому, принаймні, впевнені творці цієї класичної кінострічки.

Головні герої незлюбили один одного з першого погляду. Проте доля доля зводить їхзнову, в результаті чого вони стають найкращими друзями.

«БРУДНІ ТАНЦІ», 1987

Історія романтичних стосунків між дівчиною Бебі із забезпеченої сім'ї і талановитим бідним танцюристом, який підробляє викладачем танців в дорогих пансіонатах.

Свої почуття вони передають один одному за допомогою танцю.

ЕННІ ХОЛЛ, 1977

Головний герой фільму, який працює коміком, з гумором і іронією розповідає про своє життя, про людей, які його оточують. Він скептично аналізує і свої невдачі в особистому житті.

Основою стрічки стає історія взаємовідносин між ним та амбітною співачкою Енні.

Фільм цікавий й тим, що має біографічну основу з життя культового режисера Вуді Аллена та акторки Дайян Кітон.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 порадили 9 атмосферних фільмів для зимового вечора.

Новини по темі