Диригентка Оксана Линів вийшла заміж: фото з весілля у Львові

Оксана Линів відсвяткувала весілля у Львові: у вузькому родинному колі та зі збереженням традицій (фото)
Facebook Oksana Lyniv, фото Сергій Горобець

Всесвітньо відома диригентка, українка Оксана Линів вийшла заміж за скрипаля Андрія Мурзу.

Поділитися:

6 листопада у Львові відбулося весілля диригентки, музичної директорки італійського Teatro Comunale Bologna Оксани Линів та скрипаля Дюссельдорфського симфонічного оркестру Андрія Мурзи. Пара знаходиться у романтичних стосунках з 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диригентка Оксана Линів про свій творчий шлях та про кохання, яке знайшла у 41: «Якщо ви не будете йти на ризики, ви ніколи не станете явищем»

Оксана Линів весілляФОТО: Facebook Oksana Lyniv

У своїй соцмережі Оксана розмістила фото з весілля та написала чуттєвий пост. Линів дякує всім за привітання та повідомляє:

"У зв’язку з пандемією ми відсвяткували своє весілля у вузькому родинному колі, але зберігаючи рідні традиції – зі сміхом, музикою та радістю!"

Оксана згадує – на їхньому весіллі був і традиційний «викуп» нареченої, і благословення батьків, і офіційна шлюбна церемонія, і коровай.

Оксана Линів весілляФОТО: Facebook Oksana Lyniv

Також Оксана додає:

"Впродовж вечора всі співали традиційних українських пісень. Ми раді поділитися з вами враженнями від цього емоційного та незабутнього дня".

Наречені обрали вишукані, елегантні вбрання: Оксана була у пишній сукні пудрового відтінку рожевого, Андрій – у костюмі-трійці з краваткою.

Оксана Линів весілляФОТО: Facebook Oksana Lyniv

Оксана Линів – всесвітньо відома диригентка. Зараз вона керує Teatro Comunale Bologna в італійській Болонії, а до цього була головною диригенткою Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац (Австрія). У липні 2021 року Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою, яка відкрила знаменитий Байройтський фестиваль класичної музики. У 2021 році до 30-річчя незалежності України Линів диригувала на грандіозному заході «Ковчег «Україна»: десять століть української музики в одному концерті». А вже за кілька днів, у День незалежності, з рук Президента України отримала нагороду – Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня. Дивіться, як це було:

Андрій Мурза – художній керівник Одеського міжнародного конкурсу скрипалів, артист Дюссельдорфського симфонічного оркестру (Німеччина). З 2019 викладає в Одеській національній музичній академії імені А.В.Нежданової. Мурза – переможець багатьох міжнародних конкурсів, знаний скрипаль у світі класичної музики. Відомо, що Андрій Мурза грає на скрипці видатного французького майстра Аугуста Бернарделя 1840 року.

Оксана Линів весілляФОТО: Facebook Oksana Lyniv

Оксана та Андрій познайомилися у 2019 році після чергового концерту. Оксана зізнається – їхнє перше побачення було не надто вдалим, але вони дали шанс цим стосункам і жодного разу про це не пошкодували. На початку 2021 року пара оголосила про заручини, і ось 6 листопада нарешті відсяткували весілля у Львові. Дивіться, як про свої професійні здобутки та особисте життя Оксана Линів розповіла "ЖВЛ":

Новини по темі