Комаров розповів, як йому вдалося обдурити кубинських правоохоронців

Комаров розповів, як йому вдалося обдурити кубинських правоохоронців

Цього разу Дмитру Комарову довелося самому вивертатися, щоб показати Кубу навиворіт.

Поділитися:

Ми вже розповідали, що команда проекту "Світ навиворіт" повернулася до України після експедиції до Мексики, Болівії та Куби. Цього разу Дмитру Комарову довелося самому вивертатися, щоб показати Кубу навиворіт.  Річ у тім, що влада країни дуже неохоче пускає до себе журналістів інших держав і ще з меншою охотою дозволяє знімати сюжети про Кубу таку, якою вона є.

Як пише "Комсомольська правда в Україні", ведучому програми "Світ навиворіт" і оператору навіть довелося обманювати місцеве КДБ, щоб порадувати глядачів телеканалу вражаючими сюжетами.

Кордон Куби Дмитру довелося перетинати двічі. У перший раз, виявивши професійну знімальну апаратуру, команду просто не пустили до країни, а заразом внесли до списку ненайбажаніших гостей острова. Але телеведучий не зневірився і зробив спробу номер два.

"Нас депортували, - розповів Комаров. - У літак заводили, як злочинців. Але ця поїздка стала відмінною розвідкою і підготовкою - я вже точно знав, що можна, а чого не можна. І вирішив ризикнути. Рівно за добу ми прилетіли ще раз, уже без забороненої апаратури. Тільки мікрофони довелося дуже хитро заховати - це був дуже великий ризик ..."

Але як зізнався Дмитро, ще з більшим ризиком він залишав не зовсім гостинну до нього державу. Незважаючи на постійні стеження і допити під час перебування на Кубі, журналісти сильно ризикували саме покидаючи батьківщину Фіделя Кастро. Якби на кордоні у них виявили хоч щось із відзнятих матеріалів - хлопців могли звинуватити в шпигунстві, і їм би загрожував дуже тривалий термін ув'язнення.

Те, як хлопці вивозили відзняті матеріали, нагадувало сюжет шпигунського детективу. В аеропорті Комаров з оператором з'явилися в супроводі українського консула, якому, на всякий випадок, залишили телефони рідних і керівництва телеканалу. Усі записи були видалені з карток пам'яті, але за особливим алгоритмом, щоб їх можна було відновити. Та все ж таки, виліт літака довелося затримувати, щоб у КДБ-шників Куби був час гарненько попорскатися в рюкзаках "туристів".

До речі, єдиною метою Комарова під час поїздки на Кубу було показати цю країну без купюр. Що з цього вийшло - дивіться у програмі "Світ на виворіт" на телеканалі "1+1".