Дмитро Комаров побував на гігантському кладовищі поїздів

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров побував на гігантському кладовищі поїздів

Команда проекту Світ навиворіт продовжує свою подорож Болівією.

Поділитися:

Команда проекту "Світ навиворіт" продовжує свою подорож Болівією.

Одне з найбільш вражаючих видовищ, які можна тут побачити, - це гігантське кладовище поїздів посеред Великої соляної пустелі. Наприкінці 19-го століття Болівія активно розвивала залізничні колії та вкладала в це шалені кошти. У країні з великою кількості корисних копалин вони були просто необхідні для економічного розквіту.

Але потім з цілої низки причин вони почали вмирати. Старі вагони та локомотиви вирішили навіть не розбирати на металолом. Це коштувало б набагато дорожче, ніж покинути їх у цій пустелі. Техніку зігнали в тупики колій та залишили іржавіти.

Головна причина такого рішення – політична. У війні з сусіднім Чилі Болівія втратила вихід до океану. А разом з ним і перспективи вигідної економічної торгівлі. Поїзди стали не потрібні. Вони стоять тут вже 100 років. Керівництво держави панує перетворити їх на музей, але поки що це тільки слова.

"У нас би це вже давно розібрали на металолом, - каже Дмитро Комаров. – Але у Болівії металургія не розвинена, тому все це буде створювати колорит ще дуже довго.

Вражаючу екскурсію кладовищем поїздів дивіться у відео програми від 22-го вересня: 

Новини по темі