DOROFEEVA та Лілу45 про дуетне виконання "Щедрика" та різдвяні традиції у своїх родинах — інтерв'ю

 DOROFEEVA та Лілу45 про Щедрик та різдвяні традиції у своїх родинах

DOROFEEVA заспіває з Лілу45 легендарного "Щедрика". Саме у день зйомок відзначали його 100-річчя.

Поділитися:

Цього Різдва, 25 грудня, на каналах Групи 1+1 media телеглядачі побачать великий різдвяний проєкт під назвою “Ти не один”, над яким працює команда телеканалу 1+1 Big Brave Events разом із фестивалем Atlas. У музичному різдвяному проєкті виступи зірок будуть поєднані з теплими розмовами з героями нового часу — волонтерами, представниками культурного та волонтерського фронтів. У такий непростий для країни час учасники проєкту об’єднались, щоб створити атмосферу родинного затишку та підтримати кожного українця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ти не один”: DOROFEEVA заспіває Щедрик у неочікуваному дуеті та розповість про святкування Різдва на Черкащині

DOROFEEVA та Лілу45, які виконають разом "Щедрик", розповіли для сайту 1+1 про свій дует, як і де він зародився та поділилися різдвяними традиціями, які є у їх родинах.

DOROFEEVA

"Сьогодні увесь інтернет заполонив "Щедрик", тому мені особливо хвилююче її сьогодні співати. Мені, і ще одній прекрасній дівчині — Лілу45. Це величезна відповідальність, і звичайно, це не просто пісня. Мене охоплює неймовірна гордість, коли її співаєш, вона потрапляє в саму душу. Коли ти її чуєш, тобі якось і ніжно, і хвилююче водночас. Дуже багато емоцій у цю пісню вкладено", — розказала DOROFEEVA.

Як вам співпраця з Лілу 45?

— Я давно спостерігаю за Лілу45. Коли вона приходила на "Голос країни" як гостя до дівчини, яка співала її пісню, я з нею поговорила. Взагалі, "Голос країни" підтримує багатьох артистів, відкриває нових. Ми зустрічаємось, бачимо людей, які от-от стануть зірками — це наші учасники. Тому завдяки "Голосу країни" відбувається багато співпраці. 

Тоді я сказала Лілу35, що вона мені дуже подобається і дуже цікава. У неї неймовірний тембр, який відрізняється від інших, його неможливо сплутати. Я продовжувала спостерігати за нею і нещодавно запросила відкривати мій сольний концерт як гостю. Для мене важливо показувати своїй аудиторії нових класних українських артистів. Лілу45 — одна з таких. Ви почуєте, як цікаво Лілу45 звучить у цій пісні. 

Які у вас є різдвяні традиції?

—  Мені сумно відповідати на тему Різдва, тому що я дуже рідко бачуся з сім'єю і через це мені дуже складно. Я заздрю тим, хто має змогу Різдво святкувати зі своїми батьками, зі своїми сестрами і братами. Тому всім, хто має змогу — будь ласка, бережіть один одного. Я сподіваюсь, що не тільки на Різдво ви будете збиратись.

У вас є якась різдвяна страва, яка буде і цьогоріч?

Для мене жодне свято, а особливо Різдво і Новий рік не обходяться без крабових паличок і без олів'є. Це мої улюблені страви і я їх дозволяю собі саме на новорічні та різдвяні свята.

Які пісні, окрім Щедрика, викликають різдвяний настрій?

Усі пісні, які співають, коли стукають до тебе додому (щедрувати — прим). Виокремити якусь одну пісню дуже складно. "Щедрик", і я буду за нього "топити" усе життя. 

 DOROFEEVA розповіла історію свого найкращого в житті Різдва, яке мріє колись повторити.

— Коли я була маленькою, у мене в Сімферополі, на жаль, не сильно святкували Різдво. Але коли я їздила в село Веселий Кут Черкаської області, це було найкрутіше Різдво, тому що я побачила, як по-справжньому його святкують. З усіма піснями, з усіма традиціями, з нереальним столом, після якого просто неможливо встати. І все це неймовірно смачно. Я їздила туди, коли мені було років 9. Так склалось, що ми поїхали тоді без мами, з моїм вітчимом. І я не хотіла взагалі вертатися додому. Нас там так зустрічали.... Ми починали о 12 ранку святкувати, вже сідали за стіл. Потім ми переходили до сусідів. Там знову стіл. Далі ми йшли по всьому селу, спілкувалися, обіймалися, робили подарунки. Ось це саме ті традиції, які я запам'ятала на все життя. Після цього у мене не було такого Різдва, на жаль. Дуже хочу повторити.

ти не один

Лілу45 у коментарі для сайту 1+1 розповіла про співпрацю з Надею Дорофєєвою та без чого не обходиться різдвяний стіл у її родині.

Як вам співпраця з DOROFEEVA?

— Мені дуже класно. Мені рідко буває комфортно з кимось. Дуже важливо, щоб подобалася енергія людини, і от з Надею в мене все вийшло.

Які різдвяні традиції є у вашій в родині?

— Моя мама працювала в молодості швачкою і тому на кожне Різдво вона шиє якісь прикраси для посуду. Особливих традицій в нас немає. Збираємося з мамою, татом, бабусями та з маминим братом. Головне — аби всі були разом.

Які страви є на вашому різдвяному столі?

— Мама обов’язково тушкує капусту на Різдво, але моя улюблена страва — вареники.

Новини по темі