У Франції стартувала найбільш очікувана футбольна подія року - Євро 2016. Ряди вболівальників поповнюються відомими політиками та телеведучими, а черги в паби перетворюються на кілометрові дистанції.

Що робити, якщо трапився поганий офіціант у рестораніВ таких умовах офіціанти не завжди встигають приділити достатньо уваги кожному відвідувачу. Щоб не пропустити важливі моменти гри та не псувати настрій поганим обслуговуванням у закладі, краще дивитися гру вдома. Ведуча Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розповіла, що приготувати для великої компанії, щоб усі були задоволені.

Я б підсушила різні види горіхів (кеш'ю, мигдаль, фундук, волоський горіх чи арахіс), все залежить від бюджету, - каже Валентина Хамайко.

Якщо вам до вподоби солоні горіхи, розведіть сіль у воді та сприсніть горішки. Вода випарується, а сіль залишиться на горіхах.

Футбол особливо приємно дивитися з піцою. В такому випадку підійде студентський варіант, тобто з усього, що є в холодильнику.

Для приготування тіста на піцу вам знадобиться:

1 ч.л. сухих дріжджів

1 ст. л. цукру

250 мл теплої води

1 щіпка солі

1 ст.л. оливкової олії

350 грамів муки

Щоб приготувати тісто на піцу, з'єднайте борошно, сіль і дріжджі. Додайте олію та замісіть однорідне тісто. Дайте тісту підійти та збільшитися вдвічі.

Нарізка зі свіжих овочів з підсушеним хлібом та хумусом

Рецепт від Руслана Сенічкіна: грузинська закуска пхаліТаку закуску надзвичайно просто готувати, а виглядає вона чудово. На велику тарілку розкладіть нарізані овочі та попередньо підсушений в духовці хліб. До закуски подайте хумус. Для цього потрібно попередньо зварений нут змішати у блендері з кунжутом, сіллю та часником.

Щоб приготувати закуску до свіжих овочів та сухариків, змішайте свіжий коров'ячий чи козячий сир із зеленню та сіллю. Щоб маса не була занадто густою, додайте ряжанку чи кефір.

Овочі гриль можна приготувати не лише на грилі, а й в печі. Поріжте перець, баклажани, кабачки, змастіть олією та викладіть на решітку чи деко.

Запікайте при температурі 200 градусів в режимі конвекції.

Стежте, щоб овочі не підгоріли, адже затримка на декілька хвилин може бути фатальною.

Замість курячих крилець Валентина Хамайко запропонувала приготувати універсальну м’ясну нарізку.

Шматок свинини чи телятини посолити та поперчити. Не розрізаючи його н дрібні шматки, запекти у духовці. Таке м’ясо добре смакує охолодженим, тож приготуйте його заздалегідь. Вам залишиться нарізати його тоненькими шматочками і вуаля - страва готова до подачі.

5 найсмачніших французьких сніданківВалентина Хамайко потурбувалася і про ласунів. Ведуча Сніданок. Вихідний запропонувала прості рецепти її фірмового печива.

Вівсяне печиво з горіхами і родзинками

Інгредієнти:

1 склянка борошна

2,5 склянки вівсяних пластівців

0,5 склянки цукру

150 грамів масла

1 яйце

0,5 ч. л. соди

0,5 склянки сметани

80 грамів горіхів

80 грамів родзинок

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів

  2. Змастіть деко маслом або використовуйте папір для випічки.

  3. Змішайте всі інгредієнти. Якщо ви використовуєте грубу вівсянку, дайте тісту постояти 30 хв.

  4. Зліпіть печиво товщиною не більше 1 см. Чим тонше печиво, тим більш хрумким воно вийде.

  5. Випікайте 25-30 хвилин до золотистого кольору.

За бажанням можете замінити горіхи та родзинки кокосовою стружкою.

Шоколадне печиво

Інгредієнти:

350 грамів чорного шоколаду

100 грамів масла

1,5 склянки цукру

3 яйця

150 грамів чорного шоколаду ( порізаного мал шматочками)

160 грамів борошна

1/4 склянки какао

1,5 ч. л. порошку для печива

1/4 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, какао, сіль та порошок для печива.

  2. Розтопити шоколад на водяній бані.

  3. М’яке масло збити з цукром та яйцями. Додати суху суміш, розтоплений шоколад та шоколадні крихти.

  4. З отриманої маси зліпити печиво та випікати в духовці при температурі 170 градусів протягом 10 хвилин.

З такими стравами кожна домашня вечірка перетвориться на справжнє свято. Готуйте з нами та вболівайте за збірну України з футболу.