У "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін провів майстер-клас з приготування справжнього кулінарного символу Нового року - салату олів'є.

Готуйте олів'є за рецептом Сенічкіна та пригощайте гостей у Новий рік!

Олів'є із запеченими овочами, індичкою та домашнім майонезом

Розпочніть з приготування майонезу.

Інгредієнти: 2 жовтки, 300 мл соняшникової або оливкової олії, 20 мл лимонного соку, 1 ст. ложка гірчиці.

Збийте блендером два жовтки. Під час збивання поступово, струмочком, додавайте олію. Також додайте сік лимона і 1 ст. ложку гірчиці. Головна умова правильного майонезу - всі продукти мають бути холодними.

Дивіться також: Рецепт соусу Айолі

Тепер приступайте до нарізання продуктів

Потрібно: варені яйця - 4 шт, запечена картопля - 4 шт., запечена морква - 200 гр, селера - 50 гр, солоний огірок - 100 гр, зелений горошок, запечена грудинка індика, кріп.

Секрет від Руслана Сенічкіна: "Яєць та картоплі потрібно стільки штук, скільки гостей до вас прийде. Тобто якщо до мене прийде 4 гостей, я беру 4 картоплі та 4 яйця".

Нарізайте всі овочі однаково і бажано - розміром із зелений горошок. Спочатку наріжте картоплю, потім моркву. Стебло селери розріжте навпіл і наріжте, додайте у салат.

Потім додайте нарізані солоні огірки та консерваваний зелений горошок.

Замість звичної вареної ковбаси додайте у салат запечену грудинку індика.

І наостанок поріжте варені яйця.

Заправте олів'є домашнім майонезом та сметаною.