"Гроші" змусили відкрити відразу 3 кримінальні справи по київській психіатричній лікарні

"Гроші" змусили відкрити відразу 3 кримінальні справи по київській психіатричній лікарні

Столична прокуратура порушила три кримінальні справи по Київській міській клінічній психоневрологічній лікарні № 1 після виходу "Гроші" .

Поділитися:

Столична прокуратура порушила три кримінальні справи по Київській міській клінічній психоневрологічній лікарні № 1 після виходу журналістського розслідування у програмі "Гроші" на 1+1 про столичну психіатричну лікарню. Сьогодні прес-служба прокуратури Києва повідомила, що порушила три кримінальні справи за фактом одержання хабара з боку медпрацівників, незаконного перебування особи в психіатричному закладі та спробі шахрайства.

Усі три факти, за якими порушено кримінальні провадження, були озвучені в сюжеті "Грошей".

"Гроші" показали жахливі умови утримання хворих у цій лікарні, де перебувають не тільки тяжкохворі, але й цілком здорові люди. Журналісти Департаменту журналістських розслідувань 1+1 змогли під час експерименту домовитися у Київській психоневрологічній лікарні №1 про те, щоб запроторити підставну людину заради квартири в столиці, й зафіксували факт одержання хабара.

На цей момент журналіст 1+1 Сергій Мальнєв, який працював над журналістським розслідуванням, перебуває у прокуратурі, де дає свідчення у справі.

Програма "Гроші" бере справу під свій контроль і буде інформувати глядачів про хід розслідування.

"Ми будемо і далі стежити за розвитком подій, чи справді правоохоронці покарають причетних до злочинів у столичній лікарні? Яка доля чекає на здорових людей, яких запроторили в психлікарню? І що буде з майном пацієнтів, яких визнали недієздатними безпідставно? Після ефіру до нас звернулися десятки людей, які потрапили в схожу важку ситуацію, тому вже в наступний понеділок ми покажемо ще один сюжет-продовження", - зазначив шеф-редактор програми "Гроші" Максим Сухенко.

"Гроші" - спецпроект журналістських розслідувань, виходить в ефір щопонеділка о 22.20 на 1+1.