Хливнюк розповів, чому "Бумбокс" не співає у Росії: "Це позиція нас як громадян, як патріотів"

Хливнюк розповів, чому "Бумбокс" не співає у Росії: "Це позиція нас як громадян, як патріотів"

"Це не позиція гурту. Це позиція нас як громадян, як патріотів"

Поділитися:

Під час презентації мультимедійного проекту "94 дні очима ТСН" уперше пролунала композиція "Злива", яку до річниці Майдану підготували Дмитро Шуров, Джамала і Андрій Хливнюк.

У інтерв'ю "Світському життю" лідер гурту "Бумбокс" зізнався: рік, що минає – один із найскладніших у його житті і додав, що ніяк не може себе змусити виступати у Росії.

"Це не позиція гурту. Це позиція нас як громадян, як патріотів. Я не можу поїхати зараз. Я хочу, але я не можу. Тому що іде війна. На мою країну напали. Звісно, люди звертаються, люди хочуть, щоб відбувалися концерти. І я сподіваюся, що ця війна мине, віртуальні "вони" ввімкнуть знову на дружбу народів і колись це загоїться. Не тому, що мені буде зручно давати знов концерти. Я не думаю, що тепер це буде зручно. А для того, щоб люди помирилися. Це дуже важливо", - запевнив Хливнюк. 

Нагадуємо, що днями зірки "1+1" презентували мультимедіапроект "94 дні. Євромайдан очима ТСН". Він складається з книги, своєрідного підручника історії, що ґрунтується на матеріалах випусків новин ТСН, та з документального інтернет-проекту, де день за днем відтворено історію революції гідності в фотографіях, спогадах та відео.

Унікальну книгу випустили у співпраці з  видавництвом "Основи". Її можна придбати вже зараз на сайті euromaidan.tsn.ua, а також в Мистецькому Арсеналі, де до 30 листопада триватиме ІХ форум ART-KYIV Contemporary, де виставлено понад 40 нових проектів від сучасних українських митців.