Хрещатик та Майдан Незалежності

Хрещатик та Майдан Незалежності

Це перше, що згадуємо, коли мова йде про Київ. Оповиті байками та бувальщинами, вони завжди в центрі уваги.

Поділитися:

Це перше, що згадуємо, коли мова йде про Київ. Оповиті байками та бувальщинами, вони завжди в центрі уваги.

Є легенда, за якою саме на Хрещатику, в гирлі річки Почайни, князь Володимир Великий охрестив своїх синів. 

А також саме тут, у центрі столиці, з'явилася перша лінія електричного трамваю, задзвонив перший в Україні телефон, запрацював перший водопровід і "виріс" перший хмарочос. Сьогодні Хрещатик носить титул "найширшої вулиці" Києва та найкоротшої центральної вулиці з-поміж європейських столиць.

У центрі столиці, на Майдані та Хрещатику, проходять найголовніші державні свята та народні гуляння. Українці з усіх куточків країни приїжджають в ці місця, щоб накупити подарунків на святковому ярмарку, подивитися концерт і гуртом по-дружньому привітати один одного.

Майдан Незалежності – це унікальна площа, яка не раз об'єднувала всю країну. Тут, під рясним дощем та в люті морози, сотні тисяч людей збиралися, щоб захистити свою гідність і свободу під час революції. Президент України саме звідсіля звертається до громадян з найголовнішими словами. 

Отже, для нас Хрещатик і Майдан Незалежності – це те, що зближає всіх українців в щасливі та сумні моменти життя, що надихає та дає надію на безхмарне майбутнє. 

Майдан - це ворота міста. 11 ст.

Вулиці Хрещатик - 218 років

Майдан змінив 7 назв за 200 років

Монумент Незалежності заввишки 61м.

Більше про спільний проект телеканалу "1+1" і "Першої Приватної Броварні" дізнавайтеся тут.

Новини по темі