Хто наврочив команді студії "Квартал-95"?

Хто наврочив команді студії "Квартал-95"?

Минулої суботи, у другій фінальній дуелі, вирішалася доля сьомого сезону зіркової ліги "Що? Де? Коли?".

Поділитися:

Минулої суботи, у другій фінальній дуелі, вирішувалася доля сьомого сезону зіркової ліги "Що? Де? Коли?". Команда студії "Квартал-95" поступилася званням кращої команди клубу Арсену Маліновському. У вирішальний момент капітан Олена Кравець власними руками віддала перемогу суперникам — і не шкодує.

Хто наврочив команду "Кварталу"?
- Ніхто не наврочив. Це був лише виняток, який підтверджує правило. Просто нам є куди рости. Ми вважаємо, що той, хто отримав перемогу, отримав її заслужено. Є правила гри. Ми дуже тверезо й по-дорослому до цього ставимося.

- Чого не вистачило для перемоги?
- Відчуття, що іншої можливості не буде. Відчуття якоїсь фатальної, чи що, гри. Чомусь його, на жаль, не було. При рахунку 5-2 злити фінал - це ще треба постаратися. Я думаю, що на рахунку 5-2 щастя вирішило сказати нам: "Хлопці, далі самі". Воно сказала нам це, а ми не почули. Вирішили, що воно, як і раніше, усе зробить за нас. Тому ось так.

- Відсутність у складі Михайла Савіна відчувалося?
- Дуже сильно. Я завжди не погоджуюся, коли кажуть, що незамінних людей не буває, але в цьому випадку ми всі дуже добре відчули, що вони є. Не було Мишка Савіна, і той фланг, який він прикривав за столом, цього разу був захищений не так, як завжди. Я це дуже добре відчула. Ні, незважаючи на це, грати було дуже комфортно, але все одно. Я думаю, якщо б він був, ми б мали більше шансів.

- За яке питання прикро найбільше?
- Ой, та за багато питань. І за рукавиці, і за оплески. А найприкріше - це, звичайно, стріла. Але зате яка була гра!

- Хто, що і кому підказав? Можете пояснити, що сталося?
- Сталося те, що сталося в ефірі. Усі, хто присутні за ігровим столом, знаходяться в стані зміненої свідомості. Особливо на вирішальному питанні. Трапляються галюцинації, видіння. Щось примарилось, здалося, змінило пам'ять, не знаю. Але сталося те, що сталося. Так, була підказка. Тому я вважаю, що ми вчинили так, як вчинив би будь-хто: зізналися в цьому чесно, тим самим забезпечивши рейтинги цьому прекрасному шоу та інтригу грі.

- Тобто про прийняте рішення не шкодуєте?
- Ні, про те, що зізналися, не шкодуємо. Шкодуємо про те, що повелися на підказку й не дійшли відповіді своєю головою. Ну, я, зокрема.

- Які думки були в голові під час відповіді?
- По-перше, пан ведучий на першій секунді обрубав усі наші надії, сказавши, що все, що ми збираємося відповідати, уже невірна відповідь, тому що за столом не було правильної версії. Після цих слів хочеться втекти, зникнути, закричати: "SOS", сказати: "Дайте додаткову хвилину", "А що таке?"... Хочеться казати що завгодно, але тільки не правильну відповідь. Тим більше, що її немає.

Чесно зізнаюся, я погано пам'ятаю події тієї хвилини. Пам'ятаю, що гарячково перебирала всі версії, які були за столом, намагалася викрутити з них нову, потім у голові якась прозвучала... Я розуміла, що вона неправильна, але розраховувала на волю випадку, на фортуну, на прихильність ведучого, на що завгодно... А потім прозвучала фатальна підказка.

- На майданчику була присутня ваша донька. Що вона сказала після гри?
- Так, вона грала паралельно. Ще був син Стьопи Казаніна, і вони відповідали разом. А сказала: "Мамо, не переймайся", щось таке.

- Ефір будете дивитися? Чи берегтимете нерви?
- Думаю, такі ефіри треба дивитися. Для науки.

Розмовляла Юлія Романовська,
спеціально для "ГРА-Україна"

Наступної суботи на глядачів "1+1" чекає суперфінал за участю кращих гравців сезону. До складу збірної потрапили ведучий "Києва Вечірнього" та "Чисто News" Валерій Жидков, автор студії "Квартал-95" Вадим Переверзєв, ведучий "Сніданку 1+1" Анатолій Яцечко, юрист Олексій Резніков, володар Кришталевої сови Сергій Сивохо та один з кращих капітанів клубу Арсен Малиновський. Свій шлях до головного призу клубу, Кришталевої сови, знавці розпочнуть 24 січня о 23:20.

ДОВІДКА
У грі бере участь команда з шести знавців, які мають лише хвилину, щоб знайти відповідь на запитання ведучого. Якщо гравці дають неправильну відповідь, очко нараховується їхнім суперикам —  команді телеглядачів. Перемагає команда, яка першою набирає шість очок.

Читайте також: Анатолій Анатоліч та Тім Бьортон відкрили очі українцям на життя Маргарет Кін