Ірена Карпа розповість, чому варто дивитися Кустуріцу

Ірена Карпа розповість, чому варто дивитися Кустуріцу

Популярна письменниця та співачка завітає до студії "Підпільної імперії"    

Поділитися:

Сьогодні у "Підпільній імперії" з Андрієм Алфьоровим на вас чекає нова зустріч зі справді гарним кіно. Цього разу разом із спеціальною гостею - письменницею та співачкою Іреною Карпою - ми подивимося одне з творінь культового сербського режисера Еміра Кустурици "Заповіт". Комедія, про яку позитивно відгукнулися шанувальники арт-хаусного кіно, нікого не залишить байдужим.

Головний герой стрічки – сербський юнак Цане з  малолюдної глибинки. Разом з ним живе дідусь, який відправляє хлопця до міста, аби той виконав його прохання.  Цане повинен продати корову та купити у місті ікону. Та найголовніше – знайти собі дружину і привести іі в дім.  Останнє завдання виявляється для юнака надскладним, але пам'ятаючи про дідусеве прохання, він не здається за будь-яких умов. Доля дарує хлопцеві цікаві, але не завжди приємні та безпечні знайомства. Та чи зможе він виконати заповіт дідуся?

"Важливо показувати таке кіно по телебаченню, адже у нас зараз таке засилля "низькопробщини", яка не залишає після себе ніякого присмаку. Зараз телебачення здебільшого показує  серіали про доблесних ФСБшників, які рятують суспільство від світового тероризму… А читача, глядача та слухача треба виховувати. І пам'ятати, що гідне та розумне кіно може бути цікавим та розважливим. Мені подобається ідея "Підпільної імперії". Показувати у студії фільм, а потім разом його обговорювати - дуже класна вінтажна традиція", - поділилася своїми враженнями  Ірена Карпа у студії програми.

Приєднуйтесь до перегляду та обговорення фільму у "Підпільній імперії" сьогодні о 00:05 на "1+1".