Канал "1+1" звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

Канал "1+1" звернувся до влади з вимогою відновити мовлення телеканалу в Донецьку

Зараз на частотах "1+1" транслюється Enter Фільм

Поділитися:

Учора, 28 квітня, невідомі озброєні люди захопили приміщення Концерну РРТ в Донецьку та відключили ефірне мовлення каналу "1+1". Зараз на частотах "1+1" транслюється Enter Фільм. За інформацією співробітників телецентру, невідомі провели перекомутацію на трансляцію російських каналів за прикладом Криму.

Канал "1+1" переконаний, що подібні речі відбуваються, бо місцева влада не зацікавлена в тому, щоб населення було проінформовано про ситуацію, яка коїться в східних регіонах.  Натомість вони сприяють, щоб громадяни на Сході України замість новин, які відображають дійсність, отримували зрежисовану російськими ЗМІ пропаганду.

"Важливо зауважити, що за таким самим сценарієм місяць тому було захоплено РТПЦ Автономної Республіки Крим. Отже, правоохоронні органи України не зробили з цієї події жодних висновків", - йдеться в зверненні каналу "1+1"

Тому канал "1+1" звертається до чинної влади з вимогою  негайно вжити заходів задля відновлення трансляції українських телеканалів в Донецькій області та забезпечити по всій Україні посилену охорону стратегічних об'єктів інформаційної інфраструктури, зокрема телевізійних передавальних центрів. Такі міри не допустять в подальшому силовий перерозподіл телерадіоінформаційного простору країни та забезпечать конституційне право громадянам України на інформацію.