Кароль, Вітвіцька, Фреймут і Падалко приміряли національне вбрання (фото)

Ведучі та зірки телеканалу 1+1 стали героями другої частини проекту «Щирі».

Поділитися:

Історія блогодійного проекту «Щирі» розпочалася у 2014 році. Тоді українські зірки знялися у фотосесії в національному вбранні для благодійного календаря.

Усі зібрані кошти оранізатори акції передали «Волонтерскій сотні».

Цього разу благодійна акція проводиться для підтримки регіональних музеїв України.

Організатор проекту Наталія Кравець в інтерв’ю для ELLE розповідає, що за останні декілька тижнів команда проїхала більше 3000 кілометріву пошуках історій про вбрання, музеїв та колеціонерів, що зберігають українські національні костюми.

Можу сказати, що ситуація надзвичайно складна – регіональні музеї не отримують державного фінансування, безцінні костюми зберігаються у поганих умовах, колекції несистематизовані.

Тож у 2016 році проект «Щирі» розповідає про різноманіття українського національного вбрання та збирає кошти на музеї.

У другій частині проекту «Щирі» знімальну групу консультували представники Українського інституту історії моди, для фотосесій зібрали найкращі вбрання кінця XIX – початку ХХ століття.

Українське вбрання, як і мова, – це солідарність народу. Якщо його не зберегти, втратимо націю. Ось чому я з гордістю надягла лемківське вбрання XIX століття, – прокоментувала ведуча 1+1 Ольга Фреймут.

 

#щирі #backstage #проектщирі

Фото опубликовано Марічка Падалко (@marichkapadalko)

Виставка проекту «Щирі» відбудеться вже 9 грудня в ТЦ «Домосфера». А передзамовлення можна зробити, заповнивши форму за посиланням.

Новини по темі