"Кількість місць у бункері Путіна обмежена": військовий журналіст Андрій Цаплієнко у розмові з Наталією Мосейчук припустив, чи наважаться російські військові на ядерний удар

Військовий журналіст 1+1 Андрій Цаплієнко розповів, чи вірить у ядерний удар росії

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко розповів про своє ставлення до погроз путіна.

Поділитися:

Відомий військовий журналіст на 1+1 Андрій Цаплієнко у розмові з Наталією Мосейчук на її YouTube-каналі розповів про своє поранення на Чернігівщині, про ризиковану поїздку у Крим 2014 року, про те, чи була готова, на його думку, Україна до війни і чи насмілиться путін застосувати ядерну зброю по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімальна група ТСН з Андрієм Цаплієнком разом з військовими потрапила під ворожий обстріл на Харківщині (відео)

Зокрема, Андрій Цаплієнко згадав промову президента Сполучених Штатів Джо Байдена на асамблеї ООН і що, на його думку, він міг підібрати більш гостріші слова:

"Коли я почув промову Байдена на Раді безпеки ООН, чесно кажучи, подумав, що ми таке вже проходили у лютому цього року, коли він застерігав путіна не починати війну. Але, з іншого боку — чим він намагався його відлякати? Нічим, крім того, що США будуть продовжувати підтримувати Україну у її прагненні зберегти суверенітет. Але він наголосив тоді тричі, що американські солдати не будуть брати участь у цій війні. І це скоріше виглядало як запрошення — тобто, ми не будемо, розбирайтеся самі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому і скільки приймати йодид калію у разі радіаційної аварії

Наталія Мосейчук

Цаплієнко зазначив, що і цього разу Байден сказав путіну "не робити цього" і тричі повторив. І якщо все ж таки росія задіє ядерну зброю, тоді, за словами американського президента, побачить ізоляцію і небачені наслідки з часів Другої світової війни.

"І я тоді подумав — ну от налякати путіна, що він стане ізгоєм? Ну і що. Та він вже став ізгоєм. Він вже готовий до того, що навколо його країни опуститься залізна завіса. Це його не налякає. Це виглядає як повтор запрошення застосувати тактичну ядерну зброю на території України. Але, як я розумію, застосувати ядерну зброю не так вже і просто. Є цілий ланцюжок команд і виконавців, які дозволяють цей запуск здійснити. І я думаю, що на середній ланці виконавці (звісно, вони покидьки, але не божевільні) розуміють, що кількість місць у бункері путіна обмежена. Виконавши цей наказ, вони в цей бункер точно не потраплять. А те, що використання тактичної ядерної зброї призведе до Третьої світової війни і так чи інакше буде відповідь по території росії. Можливо, навіть не з боку США, а якоїсь іншої держави. Тому вони отримають потужну відповідь, яка дозволить покінчити з росією за кілька тижнів", — каже військовий журналіст.

Новини по темі