Комаров пішов стопами революціонера Че Гевари (ВІДЕО)

Комаров пішов стопами революціонера Че Гевари (ВІДЕО)

Вчора  в новому випуску "Світу навиворіт"  ведучий Дмитро Комаров пройшов шляхами Че Гевари.

Поділитися:

Вчора  в новому випуску "Світу навиворіт" ведучий Дмитро Комаров відтворив останні дні Че Гевари.

250 км від мегаполісу Санта Круз гірським серпантином - і ви можете побачити місця, де головний революціонер зробив спробу організувати південно-американську революцію. 23 жовтня 1966 він залишив Кубу, щоб почати свій шлях сюди: зголив бороду, підстригся, надів окуляри й роздобув підроблені документи.

Тоді болівійці сприймали його, як завойовниката не поспішали вступати до лав партизанів. Зараз у селищі Ла-Іґера, де зв'язаного Че колись лишили просто на підлозі сільської школи, його шанують, мов святого, та вважають чудотворцем.

Щоб крок за кроком відтворити останні дні життя революціонера, Дмитро Комаров розшукав людину, яка керувала батальйоном, що полонив і стратив революціонера, та жінку, яка стала його останнім коханням.

В  енциклопедіях і автобіографіях не напишуть того, що зберегла пам'ять місцевих жителів. Наприклад, що видав його дідусь-індіанець, у якого він на городі крав картоплю, бо не було що їсти. Індіанець просто чатував злодія та гадки не мав, що той  легендарний команданте.

У неділю, 8 жовтня 1967 року, 19-річна вчителька Хулія Кортес поверталася додому з мамою та братом. Лунали постріли та вибухи. Військові заспокоювали: усе буде добре, ситуація незабаром поліпшиться. На світанку вони привели до селища зарослого змученого полоненого та зачинили в школі. Це був Че Гевара. Знайомство з ним змінило життя Хулії назавжди. Вона стала останньою жінкою, яка бачила його живим.

Що він відчував перед смертю? Яке у комнаданте було передсмертне бажання? Невідомі факти та ексклюзивні інтерв'ю близьких, друзів, ворогів та свідків смерті команданте дивіться в новому випуску "Світу навиворіт".  

Нагадаємо, що наступного вівторка сезон про Болівію досягне свого піку буквально - Дмитра Комарова чекає верхівка Анд. Випуск став ювілейним для проекту, а тому на глядачів чекає сюрприз. Знімальна група розкриє секрети того, що залишилось за лаштунками програми.

Не пропустіть 100-й випуск "Світу навиворіт" у вівторок, 3 листопада, о 22:00 на "1+1".