Коли День захисників та захисниць України: історія свята

Коли День захисника та захисниці України (історія свята)
Pixabay/kaboompics

Коли відзначається День захисників та захисниць України 2021?

Поділитися:

День захисників та захисниць України відзначається щорічно 14 жовтня. Це державне свято та неробочий день. У 2021 році це число припадає на четвер. Окрім Дня захисника та захисниць України, 14 жовтня ще відзначають Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Молодик 2021: що чекати від цього явища і кого чекають зміни в житті?

День захисника та захисниць України: історія свята

У 2014 році, через те, що розпочалась збройна агресія Росії, в суспільстві почались все більше та більше посилюватись тенденції декомунізації — тобто відмова від радянських традицій, символів та свят. Тому того ж року чинна влада скасувала святкування Дня захисника Вітчизни (23 лютого) та започаткувала святкування Дня захисника України. Дата 14 жовтня була обрана тому, що в Україні вшанування нашого війська на Покрову — це історична традиція. З 2015 року це свято є неробочим днем, а 5 серпня 2021 року свято було перейменоване на День захисників та захисниць України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на жовтень 2021 для всіх знаків зодіаку: кому пощастить найбільше, а кого очікують неприємності

День захисника та захисниці України: традиції

Цього дня слід вшановувати українських героїв та героїнь: тих, хто захищав нас, Україну та її територіальну цілісніть під час кривавих боїв. 14 жовтня треба відмічати мужність та героїзм цих людей, а також дякувати за чисте небо над головою. Слід пам'ятати про те, що саме вони сприяють зміцненню патріотичного духу в молоді, популяризують пошану серед нових поколінь до військових традицій. Пам'ятаймо наших захисників та захісниць!  

Поки що, в 2021 році, 14 жовтня — вихідний. Проте це можуть скасувати! Чому? Дивіться сюжет:

Новини по темі