Коли на сцені 120 чоловік співають Леді Гагу – мурашки йдуть по шкірі…

Коли на сцені 120 чоловік співають Леді Гагу – мурашки йдуть по шкірі…

Під час онлайн-конференції Юрій Горбунов розповів глядачам, як буде проходити відбір учасників до нового шоу "Битва хорів", та хто стане зірковими тренерами цього проекту.

Поділитися:

Під час онлайн-конференції Юрій Горбунов розповів глядачам, як буде проходити відбір учасників до нового шоу "Битва хорів", та хто стане зірковими тренерами цього проекту.

Виявляється Юрій відразу пристав на пропозицію бути ведучим нового вокального проекту 1+1. "Битва хорів" вразила відомого актора і телеведучого своєю масштабністю та унікальністю.

"Безперечно я погодився відразу. Як на мене це буде надзвичайно цікавий і оригінальний проект, тому що за окремих співаків ми вже вболівали, і не один раз, в своєму житті. А ось "Хори" відрізняються від інших проектів своєю масштабністю, своєю глобальністю. На сцені одночасно буде стояти біля 120 вокалістів. Тому що це буде 8 хорів, і в кожному хорі не менше ніж 15 учасників", - сказав він.

Кастинги на участь у "Битві хорів" стартують вже цієї суботи. Розпочнуться добори в Одесі, і протягом двох тижнів проходитимуть у восьми найбільших містах України, щоб кожен бажаючий зміг потрапити на прослухування у своєму регіоні. З розкладом кастингів ви можете ознайомитися на сайті 1+1.

І хоча відбір учасників іще попереду, склад тренерів уже майже сформований. Ними стануть найдосвідченіші артисти, відомі не лише в Україні, а й на світовій сцені.

"На сьогодні я можу назвати прізвища кількох зірок, які уже підтверджені. Це Алессандро Сафіна – всесвітньовідомий італійський тенор. Мені здається, дуже цікаво, що саме він буде одним з тренерів, тому що досвід спілкування з людьми міжнародного масштабу - це надзвичайно цікаво. Наталка Гордієнко, яку наш глядач добре пам'ятає з "Голосу країни". Йдуть перемовини з Олегом Скрипкою, зі Златою Огневич, Ніно Катамадзе та Іриною Білик. До речі, Іра - моя велика подруга і кума. Я страшенно радий буду її бачити в ролі наставника хору", - розповів Юрій Горбунов.

Саме цей діапазон від Олега Скрипки до Алессандро Сафіна, які різняться тембром голому і стилем музики, на думку Горбунова, дозволить сформувати різноманітні хори, і охопити великий діапазон різнопланових виконавців. Кожен тренер обере місто, яке йому близьке по духу, і команду якого він вестиме до перемоги. Відомо, що Алессандро Сафіна уже їздив у кілька міст, дивився на площі, людей, і вивчав місцевий менталітет.

Щодо критеріїв відбору учасників, то ведучий масштабного вокального шоу запевняє, що значення матиме не яскрава зовнішність чи належність до готового колективу, а лише талант та яскрава музична індивідуальність учасників.

"Найголовніший критерій відбору учасників – це ваш талант. Можна приходити самостійно, дуетами, квартетами, невеликими хорами. Але, якщо приходить хор, скажімо з 20 людей, і тренер, подивившись та прослухавши їх, скаже, що із цього хору йому потрібні лише четверо, значить підуть четверо. Якщо керівник такого колективу скаже: "або ви берете всіх, або нікого", значить наш тренер має право сказати: "нікого", - пояснює Юрій.

Вокалісти формуватимуться в хори уже на проекті, що дає рівні шанси як самостійним вокалістам, так і згуртованим колективам. Але результат, який побачать глядачі шоу, буде вражаючим.

"Битва хорів" входила в багатьох країнах, більше ніж в 15-ти. Якщо ви подивитесь в інтернеті виступи учасників польської версії шоу, або британської – в вас мурашки пойдуть по шкірі! Коли на сцені 120 людей хором співають Леді Гагу. Це дуже круто. Повірте, ви будете вражені, коли почуєте, як одна й та сама пісня може звучати по різному у виконанні одного співка, і у виконанні хору", - поділився своїми враженнями Юрій Горбунов.

Також ведучий "Битви хорів" запевнив, що глядачі матимуть змогу обрати переможця самостійно.

"Перші 4 епізоди шоу будуть присвячені кастингам; наступні 6 – це концертні змагання хорів. А фінальний гала-концерт відбудеться десь на новорічні свята і пройде в одному з палаців Києва. Це обов'язково буде прямий ефір, де глядачі гратимуть головну роль. Вирішувати долю переможця шоу будуть саме телеглядачі за допомогою смс-голосування і телефонних дзвінків. Тому все буде в глядацьких руках".

Тож чекаємо виходу нового вокального шоу "Битва хорів" цієї осені на 1+1. А поки слідкуйте за графіком кастингів та приходьте, якщо вмієте співати!

Відео онлайн-конференції можна переглянути тут!