Коли Введення в Храм Пресвятої Діви Марії: дата, історія свята

Введення в Храм Пресвятої Діви Марії: коли (точна дата в грудні)

Введення в Храм Пресвятої Діви Марії: коли свято, яка в нього історія.

Поділитися:

Введення Пресвятої Богородиці в Храм — християнське важливе Богородицьке свято, яке було встановлене на честь знакової події: Пресвята Богородиця своїми батьками була приведена до Єрусалимського храму для посвячення Богові. Яка дата цього свята та яка у нього історія?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на грудень 2021: найважливіші свята та дати

Ведення Богородиці: дата свята

Введення Богородиці в храм святкується 4 грудня за юліанським календарем в деяких Східних церквах, а за григоріанським та новоюліанським календарями — 21 листопада. Свято Введення належить до дванадцяти великих свят та має один день передсвяткування та чотири дні післясвяткування. 

Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у грудні 2021 Україна: святкові, неробочі та скорочені дні

Введення в Храм Пресвятої Діви Марії: історія свята

З протоєвангелії Якова та псевдоєвангелії Матея “Про Різдво Пречистої Діви Марії” стає відомо, що батьки Пречистої Діви Марії, святі Яким і Анна, коли не мали дітей, пообіцяли, що якщо в них народиться дитина, то віддадуть Її на службу Богу у Єрусалимський храм. Господь почув їхні молитви та дав їм доньку. Коли їй виповнилося три роки, Яким та Анна привели Її до храму і віддали в руки первосвященника Захарія, у кого вона перебувала до 12 або 14 років (згідно з двома версіями Якова та Матея). Весь цей час їжу їй приносив янгол, а сама вона присвячувала весь свій час молитві, рукоділлю та вивченню святого Письма. Пречиста Діва Марія вирішила зберігати дівоцтво й присвятити себе Богу, отже, по закону отців, була доручена старому Йосипа Обручника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКоли сонячне затемнення в грудні та як воно вплине на людей 

Які нововведення чекають на українців у грудні? Дивіться:

Новини по темі