Консилер для обличчя: Види і хитрощі використання

Що таке консилер і як ним користуватися
Фото: harperandharley.com

Як обрати і наносити модний beauty-засіб.

Поділитися:

Регулярні візити до косметолога, повноцінний сон, правильне харчування і достатнє споживання води допомагають позбутися синців під очима. Але не гарантують, що вони зникнуть назавжди, і, тим більше, що по-зрадницькому не повернуться після бодай одного порушення режиму. Маскувати кола під очима, а разом з ними й інші дрібні недосконалості, покликаний консилер. Все, що ви повинні знати про цей косметичний продукт – в нашому матеріалі.

Freepik

Що таке консилер?

Консилер часто і цілком справедливо плутають з коректором. Але різниця між ними все ж є. Основне завдання консилера – маскувати проблемні зони, які потребують висвітлення. Переважно, мова йде про темні кола під очима і пігментні плями. Консистенція консилера дуже легка і нерідко містить світловідбиваючі частинки.

Коректор в свою чергу має більш щільну текстуру і виручить, якщо необхідно приховати більш серйозні недосконалості – акне, почервоніння, шрами. При цьому коректор необов'язково має за кольором збігатися з відтінком шкіри. Він може бути жовтим, фіолетовим і навіть зеленим, в залежності від того, який недолік вам потрібно замаскувати.

Види консилерів

Freepik

Рідкий. Практичний формат, вдалий для тих, у кого нормальна або суха шкіра. Легко розтушовується просто пальцями.

Олівець. Володіє більш щільною текстурою. Добре перекриває потемніння, але погано розтушовується і може підсушувати шкіру. Врятує, коли потрібно підкреслити повіки і куточки очей, щоб зробити погляд свіжим.

Кремовий. Забезпечує покриття від середнього до щільного. Не варіант для власниць жирної шкіри.

Стік. Зручний для нанесення на велику поверхню (наприклад, коли потрібно висвітлити Т-зону), але не підходить для більш прицільного маскування. Попередньо краще зволожити обличчя кремом.

Сухий. Прибирає жирний блиск і додає обличчю загалом більш здоровй вигляд. Для використання під очами незручний. 

Як наносити консилер?

Якщо ви користуєтеся тональним кремом, наносьте консилер зверху основи. Тим, у кого під очима є дрібні зморшки, краще скористатися праймером – базою під макіяж. Вона не дасть засобу забитися в складки.

Freepik

Далі порядок нанесення консилера такий:

  1. Зробіть кілька мазків консилером поверх темних кол. Можна намалювати під кожним оком контур трикутника, який дивиться гострим кутом вниз і доходить до щоки.
  2. Подушечками пальців вбийте засіб у шкіру, намагаючись її не розтягувати. Якщо незручно, скористайтеся м'яким спонжем.
  3. Такими ж легкими рухами нанесіть консилер точково на інші недоліки, які потрібно висвітлити.
  4. Закріпіть результат пудрою.
Новини по темі