Леонардо: "Якби я не потрапив до Вакарчука, я би покинув проект"

Леонардо: "Якби я не потрапив до Вакарчука, я би покинув проект"

Учасник "Голосу країни" розповів, що понад усе цінує у творчості Вакарчука й чому уже встиг у нього навчитися.

Поділитися:

Минулої неділі глядачі "Голосу країни. Перезавантаження" стали свідками зустрічі Святослава Вакарчука з найкращим, на його думку, виконавцем пісень "Океану Ельзи" Леонардо Ободеяке. Хлопець із Тернополя постав на співочому шоу із піснею "Така, як ти" і виборов місце в команді Святослава. В інтерв'ю нашому сайту учасник розповів, що цінує у творчості свого наставника й чому уже встиг у нього навчитися.

- Леонардо, розкажіть, як і коли ви потрапили до України?

- Потрапив літаком (сміється). Десь у грудні 2011 року я приїхав вступати до Тернопільського державного медичного інституту. Зараз я уже на третьому курсі.

- Коли ви зрозуміли, що у вас є унікальні вокальні здібності, й ви зможете тішити ними людей?

- Це було минулого року, коли я розмістив своє відео в YouTube. Перед тим я кілька разів співав перед друзями. Чотири роки тому я навчився грати на гітарі… І тепер, коли чую гарну музику, завжди стараюся підспівувати.

- За що ви полюбили "Океан Ельзи"? Чому в YouTubeпрезентували саме їхні пісні?

- Справа не в їхніх піснях, а у їхній музиці. Вони дуже класні й дуже гідні, щоби набути всесвітньої популярності. Якби Україна була англомовною, може б, цей гурт був відомішим, ніж "Coldplay", "U2" чи Bryan Adams.

- Хто вам порадив прийти на "Голос країни"?

- Мої друзі. Вони сказали, що я гідний бути в цьому проекті. Й запропонували спробувати себе на передкастингу у Львові.

 - У ваших здібностях не сумнівалися друзі, а чи самі ви вірили у свої сили?

- Як же це пояснити?.. Я просто хотів заспівати для тих, хто прийшов послухати. А ще я дуже мріяв познайомитися зі Славіком. І можна сказати, що це було моєю метою. Це важливіше, ніж пройти далі чи навіть виграти.

- Ви хотіли познайомитися з Вакарчуком… А, окрім нього, до кого би хотіли потрапити в цьому шоу?

- Ні до кого. Якби я не потрапив до нього, я би покинув проект.

- Ваші рідні, що лишилися на батьківщині, уже бачили ваш виступ?

- Ще ні. Мій батько – автомобільний інженер, і він зараз у відрядженні. А мама – бізнес-леді. Вона теж поки не бачила. Але всі мої сестри дивилися і вчора дзвонили. Я був дуже щасливим.

- Що  для вас найскладніше під час участі в "Голосі країни"?

- Їздити до Києва й повертатися назад до Тернополя. Це надзвичайно складно, адже в мене щодня дуже важливі пари. Іноді бувало, що я їздив до столиці двічі в тиждень. А ще в поїзді було так незручно! Я високий хлопець,  і для моїх ніг постійно недостатньо місця (сміється).

- Яку найкориснішу пораду вам уже дав Вакарчук?

- Святослав дуже класний і дуже талановитий чоловік! Неймовірний музикант, я захоплений його творчістю. На репетиції він мені показав, як відкривати голос. Я навіть не знав, що можна таке робити. Після занять зі Святославом мені стало легше й зручніше співати.