Лимонно-імбирні сирники від Едуарда Насирова

Читайте, як приготувати ніжні лимонно-імбирні сирники з м’ятним соусом на сніданок.

Поділитися:

Смачна закуска із запечених грибів із сиромУ програмі «Сніданок. Вихідний» кулінарний блогер та експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом ніжних лимонно-імбирних сирників та розповів, як приготувати смачний соус.

Читайте також: Сирники з шоколадом по-львівськи від Святослава Гринчука та Руслана Сенічкіна.

Сирники – це чудовий варіант на сніданок. До класичної рецептури інколи додають родзинки, мак, горіхи і деякі фрукти.

Пропонуємо оригінальний рецепт сирників з ароматним сметанно-м’ятним соусом до нього, який можна приготувати за лічені хвилини.

ЛИМОННО-ІМБИРНІ СИРНИКИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Сир домашній – 300 г

Яйце – 1 шт.

Цукор – 3 ст. л.

Рисове борошно – 2-3 ст.л.

Цедра 1 лимону

Сухий імбир – 1/3 ч.л.

Родзинки або цукати

Олія

СОУС ДО СИРНИКІВ: ІНГРЕДІЄНТИ

Сметана - 100 мл

Яйце – 1 шт.

М’ята

Сік лимону – 1 ст.л.

ЛИМОННО-ІМБИРНІ СИРНИКИ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сир викласти в окрему миску, вбити туди яйце і розтерти виделкою.

Для сирників краще обирати сир мінімальної жирності, тоді вони не будуть розпливатися, - говорить Едуард Насиров.

  1. Цедру лимона натерти на терці.
  2. До сирної суміші додати трохи цукру та цедру лимона. Усе ретельно перемішати.

Багато цукру додавати непотрібно, інакше при смаженні він буде карамелізуватися і підгоряти, - зауважує експерт.

  1. Потроху додати рисове борошно та дрібку сухого імбиру.
  2. Родзинки нарізати дрібними шматочками і вкинути до сирної основи. Усе перемішати.
  3. З готової маси сформувати сирники та обваляти їх у борошні.

Щоб сирники мали красивий вигляд, можна сформувати їх за допомогою широкого ножа, - підказує кулінар.

  1. Пательню поставити на вогонь та налити туди трохи олії.
  2. Смажити сирники з обох боків кілька хвилин до готовності.
  3. Щоб зробити соус, сметану потрібно збити із цукром.

Щоб соус був більш густим та ніжним, обирайте жирну сметану, - зазначає Едуард Насиров.

  1. М’яту дрібно нашаткувати і додати у збиту сметану.
  2. Сік лимону вичавити в соус і усе перемішати.

Готові сирники можна полити соусом і прикрасити гілочкою м’яти.

Нагадаємо, нещодавно Едуард насиров розповів, як приготувати солодкі кекси з бананом і вівсянкою.