Львівський хор планує записати пісню в Михайлівському соборі і мріє про "Євробачення"

Львівський хор планує записати пісню в Михайлівському соборі і мріє про "Євробачення"

15 січня в студію 1+1 завітали переможці шоу "Битва хорів" - львівський хор зі своєю наставницею Русланою

Поділитися:

15 січня в студію 1+1 завітали переможці шоу "Битва хорів" - львівський хор зі своєю наставницею Русланою. Більше години хористи спілкувалися онлайн з нашими глядачами, ділилися власними емоціями від проекту, своїми планами на майбутнє і співали для своїх прихильників.

Учасники львівського хору отримали незабутні враження від проекту і подивилися на хоровий спів зовсім з іншого боку. Зізнаються, що на "Битві хорів" викладалися на повну, але найбільше працювали над першою і останньою піснею. Особливого звучання в їхньому виконанні здобула пісня Ніни Матвієнко "Квітка-душа". Над нею добряче, запевняють учасники, довелося попрацювати, тому вони дуже переживали за результат.

"Ми просто взяли шматок гуцульської коломийки і поставили її в "Квітка-душа". Ніна Матвієнко точно не знала, що ми співатимемо "Квітка-душа", це можна було побачити по її реакції, так не зіграєш. Одним словом, їй це сподобалось, Слава Богу", - каже Руслана.

Але старання не пройшли даремно, адже саме ця композиція подарувала хору найвищі бали від журі, а серед глядачів зібрала найбільше симпатій.

За час зйомок проекту усі учасники дуже зріднилися, тож в найближчих планах львівського хору записати пісню у Михайлівському соборі.

"Нам не дає спокою слава колективу Енігма. Маючи таких тенорів, ми не маємо морального права не вступити у такий світовий музичний батл!" - розказує Руслана, - "Музичну реалізацію таких наших амбіцій ми плануємо через співпрацю із Михайлівським собором вже найближчим часом. Це унікальний храм з нереальною акустикою. Ми запишемо пісню та зйомку у стінах храму, а більше я, поки що, не буду розкривати наших секретів" (посміхається).

Руслана дуже пишається, що в її колективі зібрані молоді талановиті люди з сильними голосами. Серед них є і автори пісень, і майстерні ведучі, і першокласні вокалісти.

"В нас дуже багато сольників. Фактично всі, хто тут зараз сидять, це повноцінні сольні артисти. Я впевнена, що в них теж є свої плани випускати сольні сингли, і свої альбоми. І з цього ми будемо формувати нашу концертну програму, бо ми всі можемо виступити, і як хористи, і як сольні артисти зі своїм матеріалом", - каже співачка.

Разом з тим про вихід окремого альбому керівник хору не поспішає говорити. Каже, ще треба добре один одного зрозуміти - чого вони хочуть на далі в житті. Хоча запевняє, що якби львівський хор зараз потрапив на "Євробачення", то отримав би значний успіх.

"Якби вони зараз поїхали на "Євробачення", я вам гарантую – це був би успіх. Успіх музичної енергетики. Музика має надзвичайні властивості, вона звеличує людину, але тільки за умов чистих намірів і чистої енергії. І вона у нас зараз присутня".

Наостанок львівський хор привітав глядачів 1+1 з Новим Роком щедрівкою "Добрий вечір тобі, пане господарю" і заспівав Гімн України.