Марічка Падалко: мами захистять родини від насильства

Марічка Падалко: мами захистять родини від насильства

Ведуча ТСН і мама трьох дітей стала спеціальною гостею міжнародної конференції щодо проблем насильства у родинах.

Поділитися:

Ведуча ТСН Марічка Падалко взяла участь у міжнародній конференції на тему "Надання допомоги постраждалим від насильства", яка 24 квітня відбулася у Києві.

Телеведуча і мама трьох дітей стала спеціальною гостею заходу. Під час брифінгу зі ЗМІ вона поділилася думками щодо насильства у родинах.

"Коли ми кажемо "домашнє насильство", це перекладається так – "ми, жінки, страждаємо від чоловіків, страждають діти". Але, знаєте, українські чоловіки не завозяться до нас із-за кордону. Українські чоловіки – це люди, яких виховують українські мами", - почала Марічка Падалко.

На думку телеведучої, проблема насильства у родинах існує, зокрема, тому, що є помилки у вихованні дітей.

"У мене самої 6-річний син. І я розумію: певні речі закладаються з дитинства. Не дарма психологи кажуть, якби у світі не було мам, у психологів не було б роботи", - пояснила свою думку ведуча ТСН.

Для прикладу Марічка згадала сюжет із програми 1+1 "Моя хата скраю". У ньому актори мама та донька у дитячому магазині розігрували сцену насилля. Мама кричала на дитину і навіть "била" її. Лише через кілька годин знайшлася жінка, яка насмілилася зупинити це жахіття.

"Існує думка, що дитина – це приватна власність батьків, - сказала ведуча ТСН. - Я впевнена, що чоловіки, які ображають свою дружину, дітей, можливо, так само відчували подібне ставлення до себе".

Також Марічка Падалко зауважила, що Україні потрібна велика рекламна кампанія, яка б допомогла перевиховати людей.

"Ми потребуємо великої рекламної кампанії. Умовно кажучи, "Ти роздратований і б'єш свою дитину. Чи робиш ти це саме, коли ти роздратований своїм начальником?" Щоб мами почали замислюватися над тим, що дитина має ті самі права, що і дорослі", - одразу поділилася ідеєю Марічка Падалко.