Мазур, Фреймут і Осадча потрапили у рейтинг найвпливовіших ведучих України за версією «Фокусу»

Мазур, Фреймут і Осадча потрапили у рейтинг найвпливовіших ведучих України за версією «Фокусу»
1plus1.ua

Зірки каналу 1+1 традиційно підкреслюють свою впливовість незалежно від різких змін в загальній сотні щорічного авторитетного рейтингу журналу «Фокус».

Поділитися:

Мазур, Падалко і Кравець проведуть лекції в університетах21 жовтня журнал «Фокус» презентував щорічний, десятий за рахунком, рейтинг 100 найвпливовіших жінок України. Відібрані кандидати нового рейтингу – жінки- політики і представниці державного апарату управління, бізнес-леді, волонтери, діячі науки, культури, мистецтва та медіа.

Склад рейтингу непросто передбачити: понад 20 жінок-учасниць втратили високу посаду, а разом з нею і колишню впливовість, і залишилися за межами списку на цей рік. В цілому рейтинг помітно оновився.

На першому рядку –  Валерія Гонтарєва, яка рішуче піднялася на одну сходинку порівняно з минулим роком.

Ірина Геращенко, відома своєю активною діяльністю на міжнародній арені, знаходиться під другим номером рейтингу Фокуса. Наступні позиції після першої трійки зайняла команда реформаторів: Хатія Деканоїдзе, що вперше з'явилася в складі впливових жінок, Лілія Гриневич, Юлія Ковалів, Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка стала проривом року зі стрибком в 38 позицій, і Уляна Супрун.

Як і раніше, сильною є впливовість жінок з найбільших медіахолдингів країни. Відразу три телеведучі каналу «1+1» зайняли місця в нинішньому рейтингу впливових. Автор і ведуча інформаційно-аналітичної програми «ТСН.Тиждень» Алла Мазур, яка удостоїлася рекордної шостої професійної премії «Телетріумф», розташувалася на 57-ій позиції рейтингу.

Алла як завжди лишається лідером в порівнянні з іншими колегами-телеведучими. Головним професійним досягненням цього року Мазур називає стабільно високий рівень довіри аудиторії, зростання глядачів програми «ТСН Тиждень», що підтверджується всіма дослідженнями.

Незмінна ведуча «Світського життя» Катя Осадча закріпилася на 76-й позиції рейтингу. Протягом 10 років Осадча славиться своїми відвертими розмовами з елітою українського суспільства: політиками, високопоставленими чиновниками, представниками шоу-бізнесу, а також персонами світового рівня. Також в арсеналі зірки є й інші проекти: участь в талант-шоу «Голос країни» та «Голос.Діти» дозволили Каті Осадчій змінити творче амплуа.

82-е місце зайняла Ольга ФреймутОльгу Фреймут побив директор м’ясокомбінату (фото), яка завоювала українську аудиторію численними успішними телепроектами, які змінюють сервіс в країні на краще, озвученням серіалу і випуском книги. Професійні досягнення ведуча вміло поєднує з особистим життям: в цьому році Ольга Фреймут народила сина, але вже зараз працює над новим проектом «1+1» і проводить інспекції українських міст.

Укладачі рейтингу відзначили важливі тенденції: середній вік учасниць, в цілому, тільки знижується, але показник їх освіченості значно зростає. Це свідчить про наявність серед сучасного покоління українських жінок лідерів, готових до стрімких змін і здатних кидати виклик політичним і економічним проблемам.

Катя Осадча показала фото зі свого модельного минулогоВ цілому впливовість більшості жінок рейтингу, як і раніше, обумовлена посадою, яку вони займають. Однак кількість політиків, чиновників, суддів, які представляють владу, залишилася незмінною – половина списку. Це свідчить про те, що жінки досягли своєрідного ліміту на представництво в даних сферах і тіснити звідти чоловіків їм стає все складніше. Проте в рейтингу додалося більше число жінок-бізнесменів, які представляють реальний сектор економіки, а також представниць сфери культури.

Фокус склав попередній список з 121-ї кандидатури жінок, що традиційно підлягає коригуванню командою експертів, які беруть активну участь у політичному, економічному та суспільному житті України.

Експерти керувалися 5 критеріями оцінки діяльності жінок: можливість впливати на прийняття державних рішень, вплив на громадську думку, бізнес-вплив, особиста популярність і родинні зв'язки, - привласнюючи їм місця від 1 до 100. На основі загальної суми голосів експертної комісії і думки редакційної колегії і був складений остаточний варіант рейтингу-2016.

Новини по темі