Мазур і Сенічкін передали лікарні "Охматдит" прилад, що допоможе рятувати дітей від інвалідності

Мазур і Сенічкін передали лікарні "Охматдит" прилад, що допоможе рятувати дітей від інвалідності

Щороку близько 20 тисяч маленьких українців визнають інвалідами з дитинства з нервовими захворюваннями.

Поділитися:

9 березня ведучі телеканалу "1+1" Алла Мазур та Руслан Сенічкін відвідали відділення дитячої неврології національної дитячої лікарні "Охматдит" з надзвичайно важливою місією.

В  результаті благодійної акції до Дня Св. Миколая глядачі каналу допомогли зібрати 98 207,92  грн, переглядаючи рекламу у період прайм-тайму. На ці кошти разом із Всеукраїнським благодійним фондом "Крона" був придбаний електронейроміограф для відділення дитячої неврології лікарні "Охматдит". Вартість приладу 153 000 грн.

Електронейроміограф – незамінний помічник лікарів-неврологів при діагностиці таких захворювань у дітей як ДЦП, епілепсія, гідроцефалія, травми головного та спинного мозку, спадкові хвороби нервової системи. Три з чотирьох випадків таких захворювань у дітей з'являються на порозі їхнього життя. І в багатьох випадках можна відвернути від дитини інвалідність через неврологічні проблеми, якщо вчасно і якісно провести діагностику і розпочати лікування на цих ранніх етапах. Прилад дозволяє побачити те, що неможливо вловити оком – електричні сигнали, які передаються по нервових волокнах від головного та спинного мозку до м'язів людини. А також оцінити здатність м'язів реагувати на  такі сигнали. На основі цих  даних медики підбирають адекватне лікування і реабілітацію, стежать за змінами у пацієнта.

Алла Мазур, ведуча "ТСН-Тиждень", коментує:

"Нам все вдалося! І я щаслива, що змогла на власні очі побачити, як працює цей електронейроміограф. Невелика ніби-то машинка, що дає змогу точніше і швидше ставити діагноз діткам з неврологічними проблемами. Тішуся – бо можемо тепер і нашим глядачам показати, для чого разом з колегами закликали дивитися рекламу в день святого Миколая.  Все чесно і серйозно. Ми зібрали  таким чином майже 100 тисяч гривень. І ось – результат наших спільних зусиль.  Дуже вдячна усім, хто приєднався до нашої благодійної акції.  Охматдит – це справді унікальна лікарня, з величезним досвідом, куди везуть діток з найскладнішими проблемами з усієї України. А в неврологію останнім часом – все частіше привозять малечу із зони АТО. Тож новітня апаратура в руках професійних і самовідданих людей - дає  шанс допомогти їм швидше і якісніше. Їхнє щастя наразі – залежить від нас. І це справді те, за що варто боротися".

Руслан Сенічкін, ведучий "Сніданку з 1+1", підкреслює:

"Дуже важливо в умовах війни не забувати про допомогу дітям. Вони – це наше майбутнє, їх не можна залишати без підтримки, бо ми знаємо, як важко сьогодні знаходити достатньо коштів на лікування. Вже третій рік поспіль телеканал "1+1" організує добру акцію до Дня Святого Миколая заради допомоги хворим дітям, які лікуються в "Охматдиті". За ці роки вдалося зібрати майже півмільйона гривень та придбати з допомогою фонду "Крона" дуже важливе обладнання для потреб лікарні.  І ми всі мріємо, щоб наш приклад став показовим, і знаходилися інші благодійники, які б дарували лікарні важливі апарати, медикаменти, приєднувалися до добрих ініціатив фондів".

Сьогодні така діагностика є стандартом при лікуванні і реабілітації дітей із порушеннями нервової системи. У відділенні дитячої неврології лікарні "Охматдит" щороку лікується і проходять діагностику більше 900 пацієнтів. "Охматдит" є лікарнею дійсно загальнонаціонально рівня, адже тут піклуються  здоров'ям дітей з усіх регіонів України, в тому числі і з зони АТО.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65   "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" діє мораторій на закупівлю медичного обладнання  для лікарень. Тож державні медичні установи потребують допомоги  фондів, меценатів та небайдужих людей.