"Не кожен суп може бути корисним для здоров'я", - переконана дієтолог програми Сніданок з 1+1 Галина Незговорова. У гостях ранкового шоу вона розповіла, що якість цієї страви залежить від інгредієнтів і способу приготування. Зокрема зауважила, що найлегше засвоюються супи-пюре. І попередила: наваристий м'ясний бульйон може бути шкідливим, якщо тварина харчувалася неякісним кормом. Тож, коли не впевнені в тому, наскільки хороше м'ясо використовуєте, злийте перший бульйон.

Як суп допомагає позбавитися зайвої ваги?

Дієтологи стверджують, що за допомогою деяких супів можна схуднути. Тож у світі набуває популярності нова дієта – супінг. Яка уже стала справжнім трендом з-поміж прихильників здорового способу життя.

Дивіться також нашу підбірку дієтичних супів: болгарський таратор на кефірі, томатна окрошка та холодний суп з буряка.

Ідейна натхненниця цього напрямку – американський дієтолог Еліна Фурман. Вона радить готувати спеціальні супи, їсти їх упродовж 3-5 днів і таким чином очищати організм від токсинів.

Супінг: основні принципи:

  • Супи насичують організм необхідними речовинами, покращують циркуляцію крові і заряджають енергією.
  • Супи у межах цієї дієти повинні бути без огірків, насіння гарбуза і селери.
  • Для кращого ефекту потрібно виключити з раціону цукор, молоко і алкоголь.

Читайте також: Як готувати весняний суп-пюре зі шпинатом та грибами