"Моя країна. Прекрасна і незалежна": Київські мости з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

"Моя країна. Прекрасна і незалежна": Київські мости з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Нині в Києві 33 мости через водні перешкоди, і кожен  відіграє свою важливу роль у житті міста

Поділитися:

Унікальний проект "Моя країна. Прекрасна і незалежна" телеканалу "1+1" і "Першої Приватної Броварні" в розпалі!  У новій, третій, серії з висоти пташиного польоту показано могутні київські мости. Разом з містом вони змінювались, розвивались та набували сучасного вигляду.

Цікаво, що перший наплавний міст з'явився у столиці ще 900 років тому, за часів князя Володимира Мономаха. А наймолодшому бетонному гіганту недавно виповнилося 5.

Нині в Києві 33 мости через водні перешкоди, і кожен  відіграє свою важливу роль у житті міста.

Якимись їздять потяги, якимись – міський транспорт. А є і такі, що створені спеціально для відпочинку киян. До прикладу, на "містку закоханих" вже 100 років зустрічаються сповненні романтичних почуттів пари. А віднедавна як символи свого кохання вони лишають там міцні замки.

Є з-поміж цих мостів і рекордсмени. Так, міст Патона – перший суцільнозварний міст у світі і найдовший у Києві. Його довжина – 1543 метри. Трохи нижче за течією - Південний міст, найвищий в Україні. Його висота – 135 метрів. Щодня столичні переправи пропускають до 350 тис. машин.

Кожен із київських мостів – результат колосальної праці нашого народу, наша невимовна гордість.

Нагадаємо, попереду ще десятки сюжетів, які покажуть неймовірні кадри нашої Батьківщини, розкажуть маловідомі факти про її природні багатства, індустріальну спадщину і безмежно талановитих людей. Короткі відеоролики транслюватимуться упродовж року і завершаться до двадцять п'ятого Дня Незалежності України.

Більше про спільний проект телеканалу "1+1" і "Першої Приватної Броварні" дізнавайтеся тут.

Новини по темі