На "1+1" покажуть найтитулованіший фільм в історії вітчизнянього кіно

На "1+1" покажуть найтитулованіший фільм в історії вітчизнянього кіно

Цієї п'ятниці 24 квітня "Підпільна імперія" з Андрієм Алферовим презентує глядачам "1+1" українську стрічку "Плем'я".

Поділитися:

Цієї п'ятниці 24 квітня "Підпільна імперія" з Андрієм Алферовим презентує глядачам "1+1" українську стрічку "Плем'я".

Телепрем'єра "Племені" пройде у форматі ток-шоу, в якому разом з ведучим проекту візьмуть участь актори Римма Зюбіна і Дмитро Ступка, Катерина Копилова – колишня голова Держкіно України, Денис Іванов – співпродюсер фільму і директор компанії "Артхаустраффік" та режисер стічки Мирослав Слабошпицький.

"Ми будемо говорити про фільм, його зміст, про причини, чому, незважаючи на чотири десятки завойованих ним фестивальних трофеїв, він так і не опинився в оскарівській обоймі. Про те, що дають українському авторові великі фестивальні призи; як такі перемоги відображаються на українській кіноіндустрії, яке кіно сьогодні потрібно українському глядачеві, і яким саме має бути кіно про сучасну Україну", – розповів Андрій Алферов.

Телеканал "1+1" першим придбав права на показ фільму "Плем'я" - найтитулованішої стрічки в історії вітчизняного кіно. Серед її трофеїв: три нагороди канської програми "Тиждень критики" і нагорода Європейської кіноакадемії (тамтешній "Оскар"), як кращий дебют року:

"Це найвідоміший та найбільш революційний український фільм у світі після "Тіней забутих предків" Параджанова, а сьогодні, можливо, навіть більш відомий. Ми не могли собі дозволити проігнорувати "Плем'я", адже завжди орієнтуємось на глибоке та емоційне кіно в рамках нашого клубу кіноманів", – зізнався ведучий "Підпільної імперії".

"Плем'я" перша в історії світового кіно картина про німих, розказана мовою німих. За дві години глядач не почує ані слова. Самі лише інтершуми. Проте про героїв геть усе зрозуміло, а може і про Україну", – розповів він. 

Нагадаємо, "Підпільна імперія" - це авторський проект Андрія Алферова про найбільш актуальне, модне і зухвале кіно сучасності. Щоп'ятниці опівночі на каналі "1+1".