"На своїй дистанції я намагалася підбігти до кожного українського прапора", — Марічка Падалко розповіла про участь в марафоні в Бостоні

Марічка Падалко розповіла про участь в марафоні в Бостоні — 1+1
instagram/marichkapadalko

Ведуча 1+1 Марічка Падалко пробігла 42 кілометри заради благодійності!

Поділитися:

17 квітня ведуча марафону «Єдині новини» від 1+1 та ТСН Марічка Падалко вперше в житті взяла участь у найвідомішому марафоні в світі у Бостоні та пробігла 42 км. На фініші вона дістала прапор України, чим викликала бурхливу реакцію глядачів. В "Сніданку з 1+1" ведуча розповіла про самопочуття та враження від участі.

"Я себе дуже добре почуваю, тому що це такий марафон, де неймовірна підтримка людей. Я тут не задля якогось місця. Моя місія — бути амбасадором благодійної організації та привертати своєю участю увагу до неї", — прокоментувала свою участь ведуча в "Сніданку з 1+1".

На Бостонський марафон важко потрапити, адже потрібна кваліфікація. Але є певний відсоток номерів учасників, які організатори віддають для поважних благодійних організацій. Саме така українсько-американська організація Sunflower of Peace, яка базується у Бостоні, запросила Падалко стати їхнім амбасадором аби зібрати гроші на допомогу із реабілітацією звільнених з полону українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко з’явилась на міжнародному каналі Аль-Джазіра, де розповіла про рік війни в Україні

Марічка Падалко в Бостоні

Найбільше Марічку розчулили українські прапори, з якими люди приходили на марафон на підтримку України.

"На своїй дистанції я намагалася підбігти до кожного українського прапора, який я бачила. В мене теж був. Коли я його дістала на останньому кілометрі, одразу всі зрозуміли, що в мене на плечах, і почали кричати "Слава Україні". Один побачила на початку маршруту, дядько розмахує ним на високій гілці, кричу: "Слава Україні". А він здивовано: "Have a good run!" І тут я розумію, що він навіть не українець. Це справді дуже розчулює".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 років на ТБ: Марічка Падалко розповіла, як змінилось телебачення і роль ведучого за цей час

Марічка Падалко фото

Також Падалко розповіла, що напередодні головного марафону, у суботу відбувся коротший забіг у 5 км, в якому взяв участь український військовий Артем Мороз. Він лише 7 місяців тому втратив обидві ноги, але попри це на протезах, які йому допомогла зробити інша благодійна організація в США, пробіг цю дистанцію.

«Мета цього благодійного збору — організувати навчання наших психологів для роботи зі звільненими з полону. Тільки сьогодні з‘явилася статистика від омбудсмена, що 86% з них піддаються знущанням в полоні. Спеціалістів, які мають досвід роботи з такого роду психологічною травмою в нас вкрай мало, але будуть обов’язково!», — пише Марічка Падалко та додає, що відчула велику підтримку України у Бостоні.

Напередодні Бостонського марафону Єгор Гордєєв, Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Юрій Горбунов, Соломія Вітвіцька, Наталя Островська, Святослав Гринчук, Костянтин Грубич, Олена Квітка записали для колеги відео з підтримкою і добрими побажаннями.

Дивіться більше про участь Марічки Падалко в марафоні в "Сніданку з 1+1".

 

Новини по темі