Наталія Мосейчук оголосила переможців фотоконкурсу "Український виклик

Наталія Мосейчук оголосила переможців  фотоконкурсу "Український виклик"

В Києві відбулася церемонія нагородження за підсумками народного голосування.

Поділитися:

В Києві відбулася церемонія нагородження переможців фотоконкурсу "Український виклик" за підсумками народного голосування на сайті  http://photo.tsn.ua/ у рамках виставки World Press Photo'15. Переможців оголосила ведуча новин ТСН  Наталія Мосейчук.

Автором найкращої світлини став Владислав Мусієнко. Він отримав цінний приз - фотокамеру Canon EOS M3 від бренду Сanon, єдиного глобального партнера World Press Photo у світі вже протягом 23 років. Друге та третє місце посіли відповідно Єфрем Лукацький та Володимир Шуваєв, які одержали подарунки від партнерів конкурсу - компанії Eastpak та бренду "Absolut". Всім призерам подарували книгу-хроніку "94 дні. Євромайдан очима ТСН".

 

 "Світлини, які змушували зупинятися, згадувати, знову і знову переживати біль – це безперечно світлини української частини експозиції "Український виклик". Дивишся на такі фото з Майдану  і розумієш, що люди зробили свій вибір свідомо. Багато з них вже у Небесній сотні. З обпеченими від коктейлів руками, з дерев'яними щитами, з рюкзаками, в яких конспекти з університетських предметів, адже загинуло багато студентів... Молодих хлопців, які йшли на Майдан після занять у вишах…  Такими вони і залишаться в нашій пам'яті – звитяжні, відчайдушні, юні. Назавжди. Фрагменти боїв на Донбасі, понівечених тіл зі збитого Боїнга, розтрощених осель зі слідами крові мешканців українських сіл та містечок – це теж вже історія. І такою вона стала завдяки фоторепортерам. Тому що вони ризикують. Вони – "ад'ютанти історії". Але передусім вони – патріоти. Всім, хто виконує свій професійний обов'язок - величезне спасибі", - відзначила Наталія Мосейчук.

 

Нагадаємо, World Press Photo – найавторитетніший міжнародний щорічний огляд фотожурналістики, який в значній мірі визначає стандарти професії починаючи з 1955 року. Щороку міжнародне незалежне журі, яке складається з професійних фотографів та фоторедакторів ЗМІ, оцінює роботи претендентів у 9-ти різних категоріях, представлені фотожурналістами, агенціями, газетами та журналами з усіх куточків світу. З 9-го по 30 червня фотографії World Press Photo'15 експонувалися у Києві у Національному музеї Т.Шевченка. Організатори виставки – громадська організація "Камера обскура", Школа фотографії  Віктора Марущенка під патронатом новин ТСН (канал "1+1") надали можливість 24 українським фотографам, які відправили на форум WPP '15 світлини гострих подій, що відбувалися в нашій країні, продемонструвати свої роботи в межах окремої тематичної експозиції "Український виклик". На сайті http://photo.tsn.ua/ протягом трьох тижнів тривало голосування через соціальні мережі, і були визначені три кращі фото року. 

Новини по темі