Наталія Мосейчук відкриє виставку Міжнародного конкурсу фотожурналістики World PressPhoto 15

Наталія Мосейчук відкриє виставку Міжнародного конкурсу фотожурналістики  World PressPhoto 15

10-30 червня 2015 у Києві відбудеться виставка найпрестижнішого міжнародного конкурсу фотожурналістів

Поділитися:

10-30 червня 2015 у Києві відбудеться виставка найпрестижнішого міжнародного конкурсу фотожурналістів World Press Photo 15.

Відкриття фотовиставки, ведучою якої стане Наталія Мосейчук, телеведуча ТСН на 1+1, відбудеться 10 червня у Києві, в Національному музеї Тараса Шевченка.

Уперше в історії конкурсу Україна приймає виставку на початку світового турне, майже відразу після її презентації в Голландії – країні-організаторі.

 "2014 рік був неспокійним. Людство вчергове продемонструвало свої темні та злі сторони у багатьох частинах світу: безкінечна громадянська війна у Сирії,  невблаганна жорстокість Ісламської держави і Боко-Харам і тривалий кровопролитний конфлікт в Україні; всі події, які вразили і досі вражають наш світ ... У рік, коли Україна була змушена зайняти центральне місце в світових новинах, "Камера Обскура" взяла на себе ініціативу щодо повернення виставки World Press Photo в Київ. Ми вдячні за хоробрий вибір - дозволити фотографії говорити про торішні події. Якими б жорстокими і хвилюючими не були знімки битв на Майдані або збитого літака MH 17, вони служать в якості потужного нагадування про те, що війна і насильство ніколи не є відповіддю", - зазначає Ерік де Крейф, старший менеджер виставкових проектів.

 

Організатори виставки спільно з Телевізійною Службою Новин ТСН (канал 1+1) надають можливість українським фотографам, які відіслали на конкурс World Press Photo 15 фотографії гострих подій, що відбувалися в нашій країні, продемонструвати свої роботи в межах окремої тематичної експозиції.

У рамках проекту буде створена он-лайн-платформа, завдяки якій усі бажаючі зможуть віддати свій голос за фотографію одного з українських фотографів, визначивши найкращий український кадр, що брав участь у конкурсі World Press Photo15.

Спеціальний гість – визнаний майстер фотографії Віктор Марущенко проведе круглий стіл на тему критеріїв, якими керується журі конкурсу World Press Photo.

"Події останніх років дуже сильно просунули українську фотожурналістику і в професійному плані, і в громадянському. Безумовно, наші молоді фотографи, які пройшли Євромайдан і АТО, стали іншими – загартованими профі з міцною громадянською та людською позицією. Багато хто з них гідні найвищих нагород за свою добре виконану роботу, і деякі такі нагороди отримують. Ми хотіли б на тлі WPP поговорити про сучасну українську фотожурналістику, її достоїнства й недоліки, успіхи та невдачі, та чим усі ми можемо їй допомогти", – заявляє Віктор Марущенко.

Організатором виставки виступає офіційний представник World Press Photo в Україні -  громадська організація "Камера обскура" за сприяння ТСН. Проект відбувається за підтримки посольств Голландії та Швеції. 

World Press Photo – найавторитетніший міжнародний щорічний огляд фотожурналістики, який в значній мірі визначає стандарти професії. Щороку міжнародне незалежне журі, яке складається з професійних фотографів та фоторедакторів ЗМІ, оцінує роботи претендентів у 9-ти різних категоріях, представлені фотожурналістами, агенціями, газетами та журналами з усіх куточків світу. 

Медіа-партнер журнал "Фокус".

Новини по темі