Наталя Могилевська: "У нас є всі шанси зробити так, щоб діти цю війну не запам'ятали"

Наталя Могилевська: "У нас є всі шанси зробити так, щоб діти цю війну не запам'ятали"

Тренер "Голосу. Діти" дала відверте інтерв'ю kp.ua

Поділитися:

Тренер "Голосу. Діти" Наталя Могилевська із тих зірок, хто не боїться оголювати перед глядачами душу. Діалог із людьми в залі співачка називає найщирішим, а спів маленьких учасників вокального шоу – найбільш цілющим. Про роботу у проекті "1+1" і про те, як її змінила велика життєва трагедія – смерть мами – Могилевська розповіла у інтерв'ю kp.ua.

- Наталю, в медіапросторі ви з'являєтеся хвилеподібно. То вас "дуже багато" в новинах, то абсолютно зникаєте. Ось і останнім часом вас довго не було чути.

- Вважаю, що артист повинен говорити тоді, коли йому є що сказати, а не заради планового піару. До свого глядача я ставлюся дуже відповідально - знаю, що вони чекають моїх слів, чекають пісень, які подарують надію або важливі для них емоції.

Торік хворіла мама, а потім, коли її не стало, я не знала, де знайти сили жити далі. І з головою поринула в проект, який підвернувся першим, "Дві краплі", за що вдячна долі. Я перевтілювалася в Едіт Піаф, Людмилу Гурченко, Аллу Пугачову. І їхні долі, які я вивчила досконально, почасти дали мені цю відповідь ...

Практично відразу після Нового року я на запрошення мого педагога з йоги Тао Лінч (їй 95 років) поїхала до Індії, де майже три місяці провела в медитаційному центрі. До Києва повернулася сповнена абсолютно новими емоціями і вірою, що все буде добре - і в України, і в моїй долі.

Після цього виникла ідея створити тур "Спасибі, мамо!" як вдячність усім мамам України за подароване нам життя.

- У вас в графіку зараз ще й зйомки в шоу "Голос. Діти" . Як гадаєте, чи доречні розважальні проекти на ТБ в такий час ...

- Ми допомагаємо діткам, які ніколи не змогли би самі пробитися на ТБ: у когось характер недостатньо жвавий, у когось не вистачило б фінансових можливостей, зовнішніх даних. Але якщо дитина володіє унікальним голосом, у неї є можливість лікувати душі дивовижним співом і своєю чистою дитячою душею. Нам траплялися  найунікальніші таланти. Наприклад, хлопчик, у якого немає вуха, - він співає, але практично нічого не чує, як Бетховен.

До того ж діти мають бути поза політикою. Дуже сподіваюся, що все, що відбувається в країні - і сама для цього все намагаюся робити - не завдасть дітям такої великої шкоди, якої завдало дорослим. У своєму віці дітлахи все погане швидше відпускають і не зациклюються. Вони - наше майбутнє. І у нас є всі шанси зробити так, щоб діти цю війну не запам'ятали!

- До своєї фігури ви ставитеся з часткою іронії. Цитую: "Кинула курити - і ось: тут зайве, а тут дуже навіть не зайве!" Проблема зайвої ваги актуальна для вас сьогодні?

- Зайві кілограми я набрала, коли кинула курити. Фахівці сказали мені, що уникнути цього практично неможливо - міняється обмін речовин. Але для мене як співачки було дуже важливо кинути палити, а з кілограмами я як-небудь впораюся!

- Хто вам допомагає на шляху до бажаної позначці на вагах - масажисти, дієтологи, спортзал?

- Дієтами я себе не мучитиму: жінка повинна бути щасливою (сміється). Худнути треба поступово завдяки правильному харчуванню. І не можна лікувати тіло і не лікувати душу! Організм, який набирає вагу, від чогось захищається - може, це наслідок особистої трагедії, може, у вас неправильний розпорядок дня або занадто багато роботи, або ви занадто мало спите. Є п'ять головних правил довгожителів: 7-8 годин сну; харчування продуктами тієї місцевості, де ви живете; фізичні тренування або праця; духовні тренування (молитва, медитація, хороша книга) і соціальна складова. Ось ці п'ять умов я і намагаюся інтегрувати до своє життя.

- А як же секс?

- Секс для мене - лише складова духовного і соціального фактора. До цього поєднання у стосунках із чоловіком я і прагну.