Найстарша учасниця "Великого пекарського турніру" залишила проект

Найстарша учасниця "Великого пекарського турніру" залишила проект

Друга серія найдобрішої кулінарної битви "Великий пекарський турнір" показала пекарську містику в дії.

Поділитися:

Друга серія найдобрішої кулінарної битви "Великий пекарський турнір" показала пекарську містику в дії. Зі змагання вибула найстарша учасниця Донна Агаджанян, а кращим пекарем тижня став студент Олександр Трофименков.

Цього разу учасникам довелося мати справу з наймістичнішим пекарським виробом - хлібом. "Великий пекарський турнір" довів: дріжджеве тісто для хліба справді якимось незбагненним чином реагує на емоційний стан пекаря.

Варто було учасникам розхвилюватися - і починалося: тісто відмовлялося підходити, не тримало форму, і все доводилося замішувати знову і знову.

ВІДЕО: Учасники "Великого пекарського турніру" дивували суддів хлібом з травами

У першому конкурсі учасники пекли хліб за власним рецептом.

Так продавець електродвигунів Катерина Горбач спекла хліб з лимоном, сільський поет Володимир Мелех додав у житній хліб інжир, а Саша Трофименков зробив хлібні коржики за стародавнім рецептом, "апгрейдивши" їх начинкою з кмину, полуниці та сиру брі.

Друге завдання, за традицією, було сюрпризом. І цього разу його вигадав Серж Маркович. Він загадав спекти традиційний італійський хліб.

Усі отримали рецепт від Сержа. Проте головний секрет мали розгадати самі - яку форму обрати для хліба, щоб він найкраще пропікся.

У пастку цього конкурсу сходу потрапила Діана Пархоменко. Вона виклала на деко усе тісто, яке замісила. В духовці воно підійшло ще більше. І зрештою хліб став настільки гігантським, що зовсім не встиг пропіктися. Це був найбільший провал конкурсу.

А вже у третьому, завершальному, випробуванні рівних за невдачами не було Донні Агаджанян.

Учасники мали спекти з тіста корзинку та покласти туди 10 рогаликів - половину з солодкою начинкою, а половину з несолодкою. І якщо з рогаликами вона більш-менш впоралася, то плетення корзини стало для Донни справжньою тортурою.

Жінка зовсім впала духом. Вона б так і залишилася без корзини, якби на допомогу не прийшла Катя Горбач, сплівши ємність замість Донни.

Зате у чоловіків справи йшли набагато краще. У плетенні корзин вищий пілотаж показали два Олександра - Трофименко та Любченко.

"Саша маленький ідеально пропік корзину, ідеально! А настільки тонкої роботи, яку зробив Саша великий, я від чоловіка просто не очікувала!", - хвалила студента і бізнесмена суддя Катерина Агронік.

Зрештою звання найкращого пекаря тижня отримав студент Трофименков.

А ось прощатися учасникам довелося з Донною Агаджанян. Вона залиша проект зі сльозами. А разом з нею ридали навіть чоловіки.

Згодом Донна зізналася, що передчувала поразку. Адже плетену корзину вона робила вперше у житті і була впевнена, що настільки складна робота їй так одразу не підкориться.

Вже наступної неділі 1 вересня дивіться, як учасники "Великого пекарського турніру" будуть пекти капкейки та розкішні святкові торти з найдешевших продуктів.

Дивіться "Великий пекарський турнір" щонеділі на 1+1. Початок - о 20:15.