Одруження наосліп: Маловідомі факти про кохання від Лесі Матвеєвої

Одруження наосліп: Маловідомі факти про кохання від Лесі Матвеєвої

Подробиці читайте у колонці ведучої.

Поділитися:

Ведуча  "Одруження наосліп" Леся Матвеєва продовжує надихати не тільки учасників програми, але й глядачів поза ефіром. Так, днями у своєму Інстаграмі найкраща подруга героїв соіального експерименту "1+1" поділилася зворушливою історією:

Стою, припаркувавши авто біля правого краю дороги. На календарі холодний і - періодично - мокрий листопад. Бачу на зупинці попереду, як з ранкової маршрутки, кректячи, майже випадають пасажири й розходяться врізнобіч швидким кроком.

На їхніх обличчях написано що завгодно: бажання повернутися в теплу постіль, ненависть до обридлої роботі, невдоволення від щоденного штовхання в громадському транспорті.

І тут з цієї самої маршрутки виходить молода пара. Та що там виходить - випливає! Вона з жовтою трояндою, він з важкою валізою, - мабуть, тільки-но зустрів свою супутницю з потяга. А очі так і світяться, навіть мені за стільки метрів видно. Вони сміються, щось обговорюють - і на трохи похмурій зупинці стає тепліше. Навіть насумрені розбігаються люди, побачивши їх, якось пом'якшують хід, а дехто ще й посміхається. Можливо, комусь із них після цього буде простіше прожити цей листопадовий день.

Я і так не сумніваюся, що любов рятує світ, але після таких прикладів особливо. І хочу нагадати деякі моменти, які підтверджують, що любити й закохуватися - не тільки приємно, але й корисно.

ПІДТРИМКА

Коли люди закохані, їхні думки все рідше націлені на критику та все частіше - на підтримку одне одного.

АНТИСТРЕС

Закохані, перебуваючи поруч одне з одним, менше відчувають зовнішній вплив стресу. Цікавий факт: коли закохані тримаються за руки – рівень стресу знижується, артеріальний тиск врівноважується та навіть зменшується фізичний біль

БЕЗПЕКА

Коли люди закохані, активність областей мозку, які відповідають за страх і негативні емоції, знижується. Посилюється відчуття спокою та впевненості.

ПОЗИТИВНА ЗАЛЕЖНІСТЬ

Як би дивно це не звучало, проте коли люди закохані, в їхньому організмі зростає рівень дофаміну – гормону, пов'язаного з ейфорією та задоволенням, активізуються ті самі ділянки мозку, що й при наркотичній залежності. Закохані відчувають ейфорію та хочуть її зазнавати знову й знову.

До того ж, будь-які сильні переживання заразливі. Закохуйтеся - такими емоціями гріх не заражати оточуючих!

Чи вдалося відчути залежність одне від одного героям минулого випуску, дивіться у ВІДЕО: