"Океан Ельзи" в старому складі зібрав на Євромайдані понад двісті тисяч людей

"Океан Ельзи" в старому складі зібрав на Євромайдані понад двісті тисяч людей

"Океан Ельзи" в золотому складі провів свій наймасовіший концерт на Майдані Незалежності. Послухати їх зібралися понад 2 тисяч людей.

Поділитися:

"Океан Ельзи" в золотому складі провів свій наймасовіший концерт на Майдані Незалежності. Послухати їх зібралися понад 2 тисяч людей. І це - абсолютний рекорд групи як у старому, так і в чинному складі, розповідається в "ТСН.Особливе".

Іще за годину до виступу на Майдані ніде яблуку було впасти. З найбільшої сцени країни "Океан Ельзи" виконали менше десятка своїх пісень, але знані улюблені хіти розчулили прихильників до сліз.

Хлопці з'явилися в своєму золотому складі, від музикантів до директорів. Разом вони не з'являвся на сцені іще з 2004 року, відколи гурт покинули Юрій Хусточка та Дмитро Шуров.

Свого друга та колишнього директора, Юрія Болотова, Святорслав Вакарчук стискає в дружніх обіймах. Два тижні тому стало відомо, що Болотова жорстоко побили і заарештували співробітники Беркуту.

"Нормально, слава Богу, добре себе почуваю. Ми зустрілися, як стара добра сім'я, добрі друзі. Я в шоці, що все це отримало такий резонанс, всім музикантам. Я вдячний всім, хто приймав в цьому хоч якусь участь, хоч якось про все це думав", - каже Юрій Болотов.

Домовилися про зустріч, учасники гурту зізнаються, на барикадах, і вирішили об'єднатися і заспівати старих пісень, заради об'єднання людей. Розпочали з славнозвісної композиції, яка вже стала гімном Майдану "Вставай".

"Це було зв'язано з тим що один з затриманих на Банковій був нашим менеджером - Юра Болотов. Мені подзвонив Юрчик Хусточка і каже – я готовий прийти на Майдан вартувати тут біля палаток. Я подумав що це не погана ідея, але краще ми зберемося і зіграємо всі разом", - задує Вакарчук.

Глядачі були в захваті. Публіка підспівувала разом з гуртом улюблені композиції, тримаючи високо над головою увімкнені ліхтарики, і наповнювала Майдан неймовірною енергетикою єднання і позитиву. Виконавці, глядачі та навіть пасажири літаків, які в той час пролітали над Києвом, фотографували на телефони Майдан, який світився тисячами вогників.