Астролог Олексій Котенко розповів, як впливає поява 13 знаку зодіаку на гороскоп

Астролог проекту «Одруження наосліп» Олексій Котенко прокоментував заяву про 13 знаків зодіаку.

Поділитися:

В мережі з'явилася інформація, яка викликала паніку серед читачів гороскопів. В інтернеті почали писати про появу 13-го знаку зодіаку – Змієносця.

Така теорія змістила традиційні рамки знаків зодіаку, від яких звикли відштовхуватися астрологи. 

Експерт проекту «Одруження наосліп», астролог Олексій Котенко, розповів, як вплинула поява Змієносця на астрологічні прогнози.

Знаки зодіаку беруть лише свої назви від зодіакальних сузір'їв. Це традиційний момент, адже коли знакам зодіаку давали назви, вони збігалися із сузір’ями. З часом знаки і сузір’я стали розходитися, однак астрологія завжди оперувала знаками як зонами простору, кожна з яких дорівнює 30 градусам.

Відповідності між координатами сузір'їв і знаків немає. Також немає відповідності між датами входження Сонця в зодіакальні сузір'я і відповідні знаки Зодіаку.

Сучасні зодіакальні сузір'я були встановлені на Третій генеральній асамблеї Міжнародного астрономічного союзу в 1928 році. Саме тоді затвердили 88 сучасних сузір'їв.

Як наслідок, на даний момент екліптика (уявна лінія небесної сфери) також перетинає сузір'я Змієносець, а термін знаходження Сонця в межах сузір'їв може бути від семи днів (сузір'я Скорпіона) до одного місяця шістнадцяти днів (сузір'я Діви). При цьому, традиційно, Змієносець не рахується зодіакальним сузір'ям.

Таким чином, знаки зодіаку – це відносна система координат, щодо точки весняного рівнодення, коли Земля рівномірно освітлюється Сонцем. А зодіакальні сузір'я – це абсолютна, астрономічна система координат, прив'язана до зірок, і має технічний сенс для спостереження за самими зірками.

Олексій Котенко розповів, що число кількість знаків зодіаку має сакральний зміст. Це повторюваний елемент у Всесвіті: 12 місяців, 12 стовпів маніхейської віри, 12 частин Храму Соломона, 12 богів у греків, 12 пар щелепно-черепних нервів, 12 пар ребер, 12 категорій філософії Гегеля, 12 основних кате­горій процесу логічного пізнання у Канта.

Крім того, офіційний представник NASA Двейн Браун в інтерв’ю для видання Gizmodo, заявив: “NASA займається астрономією, а не астрологією”, підтвердивши, що ніяких змін стосовно знаків зодіаку не відбулося.

В інакшому випадку, нові знаки зодіаку виглядали б таким чином:

Отже, тепер знаки зодіаку розташовуються таким чином:

Овен (21 березня - 20 квітня): 18 квітня - 13 травня

Телець (21 квітня - 21 травня): 14 травня - 21 червня

Близнюки (22 травня - 21 червня): 22 червня - 20 липня

Рак (22 червня - 22 липня): 21 липня - 10 серпня

Лев (23 липня - 23 серпня): 11 серпня - 16 вересня

Діва (24 серпня - 23 вересня): 17 вересня - 30 жовтня

Терези (24 вересня - 23 жовтня): 31 жовтня - 23 листопада

Скорпіон (24 жовтня - 22 листопада): 24 листопада - 29 листопада

Змієносець: (13-й знак Зодіаку) 30 листопада - 17 грудня

Стрілець (23 листопада - 21 грудня): 18 грудня - 20 січня

Козеріг (22 грудня - 20 січня): 21 січня - 16 лютого

Водолій (21 січня - 18 лютого): 17 лютого - 11 березня

Риби (19 лютого - 20 березня): 12 березня - 17 квітня

Тож сміливо читайте гороскопи родичів та дізнавайтеся, який зв'язок між знаком зодіаку і характером ваших тещ та свекрух