"Операція краса" продовжує змінювати життя

"Операція краса" продовжує змінювати життя

1 вересня на телеканалі "1+1" стартує продовження телевізійного проекту "Операція краса" - реаліті-шоу про зовнішнє і внутрішнє преображення учасників за допомогою сучасних досягнень пластичної хірургії.

Поділитися:

1 вересня на телеканалі "1+1" стартує продовження телевізійного проекту "Операція краса" - реаліті-шоу про зовнішнє і внутрішнє преображення учасників за допомогою сучасних досягнень пластичної хірургії.

"За весь час створення шоу нам надійшло більше 15 000 заявок. Але більшості людей було відмовлено за станом здоров'я. Це найважливіша вимога, адже претендентам доводиться витримати серйозні хірургічні втручання. Ті, кого ми відібрали, це люди, які змогли нас переконати, що наша допомога їм украй необхідна і вони готові змінити своє життя", - пояснює директор компанії Sister's Production Марина Городецька.

Цією весною і влітку в Барселону для неймовірних перевтілень було направлено 12 героїнь. Був виконаний комплекс найскладніших операцій з усунення фізичних дефектів тіла, таких як: обвислий живіт, груди кардинально різного розміру, раптове старіння тіла після народження дитини, мімічні проблеми, відсутність підборіддя ("пташиний тип обличчя"). Всі операції учасниць тривали в середньому від п'яти до дванадцяти годин.

Пластичні хірурги, які оперували героїнь української програми, - Хав'єр де Беніто, Іван Маньеро, Роні масконі, Кай Заукаль і Людгер Майєр - входять в першу десятку провідних всесвітніх фахівців. Також з учасницями шоу працюють найкращі стоматологи: Хуан отра, Ілля Кравчук, Джорді Камбрія, Амі Віжанскі.

Під час всього лікування героїні не бачилися і не спілкувалися зі своїми близькими - вони побачаться лише після повернення на урочистій зустрічі в Києві. Перша зустріч зміненої героїні з родичами - найбільш зворушливий момент кожного епізоду. Реакція сімей на нову зовнішність учасниць "Операції краса" - головне, заради чого вони зважилися на такий ризикований проект.

Для учасниці Яни Здольник, героїні однієї з нових серій проекту, саме розлука з маленькою дочкою на настільки тривалий період стала найскладнішим випробуванням: "Для мене не спілкуватися зі своєю дитиною, якій всього три роки - це дуже важко. Ми з нею жодного разу не розлучалися після того, як мені виклали її на живіт в пологовому будинку. Вона дуже маленька, але вже кмітлива. Пам'ятаю, як я їй зателефонувала з Барселони, а вона мені раптом заявила: "Мамо, а тобі не здається, що тобі пора додому?".

Яна зважилася брати участь у проекті, щоб кардинально змінити своє життя, позбутися комплексів, відчути себе привабливою: "Мої фізичні вади засмучували мене щодня. Будь-яка тема про ніс змушувала мене замикатися в собі, я дуже болісно реагувала з приводу жартів про дівчинку-Аватар. Також мені часто було ніяково через свої маленькі груди. Тому участь у проекті я розцінювала, як свято в житті".

Яні було зроблено 5 операцій: підшивання вух, корекція перенісся і підборіддя, збільшення грудей і сідниць. Зараз героїня задоволена своїм тілом: "Перед тим, як на це йти, потрібно чітко розуміти, що все, що буде відбуватися найближчі два місяці - це тільки за твоєю ініціативою, лише за твоїм бажанням. Ніхто тебе не примушував, те, що з тобою відбувається - не вина редакторів. Не винні оператори, які неправильно зняли. Не винні адміністратори, які дають тобі те чи інше завдання. У всьому потрібно відчувати свою відповідальність".

Повну історію перевтілення Яни та історії інших учасниць шоу "Операція краса" глядачі "1 +1" зможуть побачити по суботах починаючи з 1 вересня в 20-15. Шоу було знято за всесвітньо відомим форматом "Extreme Makeover". "Перші шість серій, які були показані навесні, мали величезний успіх, майже кожен п'ятий українець слідкував за долями учасників, які вирішили повністю себе змінити", - коментує адаптацію шоу в Україні генеральний продюсер каналу "1+1", Вікторія Шульженко.