Остапчук розповів про пригоди під час зйомок нового сезону «Інспектор. Міста»

Стала відома дата прем'єри другого сезону реаліті, яке показує Україну навиворіт.

Поділитися:

13 листопада о 21:45 на телеканалі 1+1 відбудеться прем’єра нового сезону проекту «Інспектор. Міста» з Володимиром Остапчуком. Ведучий відвідав 6 невеликих населених пунктів: Скадовськ, Калуш, Мукачево, Вінницю, Заліщики й Кропивницький. Інспектор шукав «гордість», «ганьбу», прихований потенціал і розслідував резонансні події, про які повідомили мешканці міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспектор Володимир Остапчук «Ми покажемо місця з екзотичною родзинкою»

Учора, 7 листопада, за кавою і смачним сніданком Володимир Остапчук ділився з журналістами подробицями нового сезону «Інспектору. Міста». У дружньому колі гостей і затишній атмосфері ресторану «Любимый дядя» ведучий відверто говорив про свої емоції та враження від інспекцій, розповів про кумедні й шокуючі історії, що трапляються з командою, озвучив секрети й моменти, які лишаються за кадром.

Як і в попередньому сезоні, інспектор перевіряв рівень медицини, освіти, сфери послуг, харчування, безпеки та еліту, тобто представників влади.

«Не в кожному з міст будуть мери. В одному з них, Остапчук стане мером, а в іншому —  мер стане нашим таємним агентом», — заінтригував Володимир. Також ведучий розповів, що він прагнув розкрити туристичний потенціал деяких населених пунктів і зрозуміти, чого їм бракує для розвитку. «Велику увагу ми приділяли резонансним подіям, що трапились в обраних для інспекцій містах. Це трагедії, історії з безвідповідальністю медичних працівників, вчинки, що заважають мешканцям міст спокійно жити. Ми хочемо, аби всі зрозуміли, що за свої злочини рано чи пізно доведеться відповідати, навіть, якщо минуло 5-7 років», — розповів Володимир Остапчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий проекту «Інспектор. Міста» Володимир Остапчук назвав три міста, які обов’язково має відвідати кожен українець

По декілька разів на день, перевіряючи місто, команда викликала поліцію й писала заяви про виявлені порушення й проблеми. В кінці правоохоронці вже навіть не просили прес-карти, адже знали всіх зі знімальної групи.  Ведучий також додав, що він навіть разом із поліцією сидів у засідці й ходив на провокації.

За словами Володимира, над новим сезоном «Інспектору. Міста» команда працювала особливо злагоджено. В одному з міст, всією групою перевіряли якість харчування, в іншому — оператори намагались викрити наркодилерів. Андрій Горовий, керівник проекту, ледь не потрапив за ґрати, перевіряючи чесність мера. Очільниця міста не тільки написала заяву до поліції, а ще й розмістила в соцмережах його фото з підписом: «Шахрай. Допоможіть знайти». Ведучий додав, що в закладах, які він перевіряв, команду проекту жодного разу не назвали знімальною групою: «Нас називали «бригада» й навіть казали, що ми прийшли з метою «озброєного пограбування». А ще ж ми користуємось своєю специфічною лексикою. Вислів «камера в розгоні» значить, що її ввімкнули. Під час однієї з інспекцій, режисер голосно запитала: «Всі в розгоні?», а оператори ще гучніше відповіли: «Так, у розгоні». І я чую, як охоронець у свою рацію говорить: «Не знаю, хто це, але вони всі в розгоні».

Першою про всі пригоди команди проекту дізнається Ольга Слісаренко, головний продюсер розважальних проектів 1+1. Саме їй Володимир пише повідомлення про те, як тричі тонув у морі, а його ніхто не рятував, та з ким трапились сутички.

«Новий сезон покаже, якою різною є Україна. Я бачила історії, від яких проймає гордість за рідну країну. Але були й моменти, в які не можеш і не хочеш вірити», — поділилась думками Ольга Слісаренко. Також продюсер додала, що вийти з небезпечних ситуацій, команді допомагає позитив і почуття гумору Володимира Остапчука. Він ніколи не відповідає на агресію взаємністю, тому вороже налаштовані охоронці швидше заспокоюються. Ведучий свою поведінку пояснив не тільки життєвою позицією, а й метою, яку ставить перед собою команда проекту. «Ми не маємо за мету зняти штовханину, — говорить інспектор. — Ми шукаємо правду, звертаємось до совісті людей, спонукаємо до якісних змін».

Володимир Остапчук розповів, що відновити сили та емоційний стан після складних інспекцій, йому допомагають подорожі з родиною. Він сідає за кермо й вирушає за межі столиці хоч на декілька днів.  Приємні спогади в інспектора залишились після відпочинку в Ужгороді, Одесі й Вінниці. Також ведучому подобається Закарпаття. Він планує вирушити туди на відпочинок із сім’єю і навіть має цікаву мрію. «Коли буду старенький, куплю виноградник і робитиму вино», — розповів інспектор.

Також ведучий згадав про сайт «Таємний інспектор». Майже щодня Володимир Остапчук у своїх соцмережах отримує повідомлення від українців із проханням завітати до їхнього міста з перевіркою. Щоб жоден лист не згубився, 1+1 запустив сайт, де кожен українець може розповісти про переваги й недоліки свого міста, про резонансні історії, що там трапились, про ініціативних людей, які вже сьогодні живуть за європейськими цінностями, дбаючи про майбутнє України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1+1 запустив сайт «Таємний інспектор», де кожен може розповісти про своє місто

Виробництвом проекту займається студія «Пілот».