"Пекельна кухня" двічі побила рекорд України!

"Пекельна кухня" двічі побила рекорд України!

Учасники третього сезону шоу "Пекельна кухня" приготували 620,2 кг салату олів'є і увійшли до Книги рекордів України.

Поділитися:

Учасники третього сезону шоу "Пекельна кухня", яке навесні стартує на 1+1, встановили рекорд України – за один раз вони приготували 6ільше ніж 600 кг салату олів'є. Причому рекорд виявився подвійним. Спочатку "пекельні" кухарі зробили 600,4 кг смачного олів'є, і тим самим побили досягнення, зафіксоване у Книзі рекордів України (513 кг). А потім на хвилі успіху вмить приготували ще 20 кг салату – і таким чином остаточний рекорд становить 620,2 кг. На приготування цієї гігантської порції рекордсменам знадобилася всього 1 година та 31 хвилина.

ФОТО: "ПЕКЕЛЬНЕ" ОЛІВ'Є - 620 КГ ОДНИМ МАХОМ

"Пекельний" шеф Арам Мнацаканов радів не менше ніж учасники. Адже він мав намір вигнати з проекту мало не половину з них, якщо завдання не буде виконане. Ефект був неймовірним – його підопічні нарізали та змішували інгредієнти з фантастичною швидкістю."Швидкість приготування варта окремого досягнення! – запевнив експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін. – Спочатку вона становила приблизно 1 кг/хв. Але потім, коли учасники вийшли на повну потужність, їх найбільшим досягненням стало приготування 50 кг салату за 5 хвилин. Тобто швидкість – 10 кг за одну хвилину!"

Встановлення рекорду відбувалося у справді пекельних умовах. Аби встигнути відварити таку кількість інгредієнтів, учасники проекту не спали цілу ніч. Загалом для встановлення рекорду було заготовлено понад 800 кг необхідних продуктів. Так, лише картоплі знадобилося 175 кг, зеленого горошку – 50 кг, моркви – 63 кг, а яєць – аж 250 штук!

"Ідея встановити рекорд народилася у креативної групи "Пекельної кухні-3", - розповідає продюсер проекту Андрій Слободян. – Ми довго обирали, який саме, і нам здалося, що найбільш видовищним буде приготувати 600 кг олів'є. Радилися з професійними кухарями, наскільки реально це зробити, і за який час. Загалом на встановлення рекорду учасникам відвели дві з половиною години. Вони ж перевищили усі сподівання і впоралися на годину швидше".

Також Андрій Слободян відкрив секрет рекордного рецепту. Виявляється, напередодні проводився конкурс між червоною та синьою командою на кращий рецепт олів'є. Отож, в Книгу рекордів України потрапив салат за рецептом переможців.