Перша учасниця команди Вакарчука Брія Блессінг: "Думаю, Святослав сказав мені неправду".

Перша учасниця команди Вакарчука Брія Блессінг: "Думаю, Святослав сказав мені неправду".

Американка Брія Блессінг впевнена, що її наставник зможе навчити її усьому

Поділитися:

На минулому ефірі "Голосу країни" американка Брія Блессінг підкорила глядачів проникливим виконанням української пісні "Я піду в далекі гори". До іноземки, яка уже 16 років живе в Україні, повернулися одразу два зіркових тренери Сергій Лазарєв і Святослав Вакарчук. Однак Брія вирішила співати під опікою "океанівця" і цього сезону стала першою учасницею у його команді. Про причину такого вибору, а також про можливу зміну громадянства героїня розповіла в інтерв'ю нашому сайту.

- Бріє, ви здивували своїм талантом у четвертому сезоні "Голосу країни". Чому тільки зараз ви наважилися змінити своє життя?

- (сміється) Якщо чесно, я не планувала. Я не прагнула стати відомою. Це не моя життєва ціль. Просто багато моїх друзів хотіли, аби я пішла на кастинг "Голосу країни". Я тривалий час відмовлялася, але потім повірила, що переді мною відчиняться потрібні двері і я мушу піти через них.

- Ви – американка. Чому ви прийшли на проект саме з українською піснею?

- Незважаючи на те, що паспорт у мене американський, я живу в Україні половину свого життя. Тому в душі й серці вважаю себе, хоча б наполовину, але українкою. Я не хотіла виступати в цьому проекті як американка. Мовляв, привіт, я зі Штатів, знаю тамтешні пісні. Ні. Так я могла зробити в Америці, а це - Україна. Навіть назва шоу відповідна. Тут шукають національні голоси.

- Ви говорите, що в душі – українка. Чи не плануєте ви змінити громадянство?

- Думала. Вже дуже серйозно думала. В душі хочеться, але я розумію, що це буде велика-велика зміна у моєму житті. Однак є одне важливе але. Мої бабусі й дідусі живуть в Америці. І, якщо, не дай Боже, з ними щось станеться, з іншим громадянством я не зможу швидко до них поїхати. І це єдине, що мене стримує.

- Як не крути, помітно, що ви спілкуєтеся й співаєте з американським акцентом. Вас не лякало, що зіркові тренери через це не повернуться до вас? Адже такій учасниці буде значно складніше добирати репертуар.

- Мене так мучить мій акцент! Я стараюся говорити, як українка, але щось ніяк не виходить. Це була одна з причин, через які я раніше відмовлялася брати участь у "Голосі країни". Боялася, що люди мене не сприймуть.

- Святослав Вакарчук і Сергій Лазарєв повернулися до вас на останніх секундах виступу. Що ви відчували, коли доспівали майже до кінця й все ще бачили перед собою спини?

- Через те, що тренери сиділи в повернутих кріслах, на початку виступу я взагалі про них не думала. Я співала до зали, до людей, намагалася через прожектори побачити їхні очі. А коли вже завершувала, то почала згадувати, що переді мною тренери. І вони не повернулися. Я почала трохи переживати, але сказала собі: "Бріє, зараз не час, треба доспівати, забудь про них, співай не для суддів, а для глядачів". Я зрозуміла: якщо мене ніхто не обере, то нічого страшного не станеться. Але все одно я навмисне затягнула останню ноту, щоби продовжити виступ бодай на секунду. І нарешті вони повернулися! (сміється)

- Вакарчук зізнався, що нічому новому (принаймні у вокальному плані) вас не навчить. Чому ви все ж погодилися стати частиною його команди?

- Я не хочу сказати, що він збрехав, бо він гарна людина (сміється), але я зрозуміла, що це неправда. Він дуже досвідчений і геніальний чоловік у творчому плані. Я була впевнена, що він зможе мене багато чому навчити.

Перший виступ Брії на сцені "Голосу країни. Перезавантаження" можна переглянути тут: