Перші "Бої" на "Голосі країни": Ані Лорак вкрала учасника у Лазарєва, а Гвердцителі - у Вакарчука

Перші "Бої" на "Голосі країни": Ані Лорак вкрала учасника у Лазарєва, а Гвердцителі - у Вакарчука

Шість тижнів поспіль наставники "Голосу країни. Перезавантаження" збагачували свої команди найкращими вокалістами. Зібравши найунікальніших, тішилися, як діти. А уже цієї неділі пошкодували, що до кожного підопічного встигли прикипіти с

Поділитися:

Шість тижнів поспіль наставники "Голосу країни. Перезавантаження" збагачували свої команди найкращими вокалістами. Зібравши найунікальніших, тішилися, як діти. А уже цієї неділі пошкодували, що до кожного підопічного встигли прикипіти серцем.

ЖОРСТОКІ ПРАВИЛА ШОУ

Щойно на "1+1" завершився перший раунд співочих боїв, який змусив понервуватися як героїв шоу, так і тренерів.

За правилами проекту, Тамарі Гвердцителі, Святославу Вакарчуку, Сергію Лазарєву і Ані Лорак довелося зіштовхувати у вокальному поєдинку своїх же учасників. Талановиті хлопці й дівчата не приховували хвилювання. Як не крути, а за право бути в "Голосі" їм потрібно було боротися з власними товаришами по команді.

Форму й стиль поєдинку визначали тренери. Кожен із них поділив свою команду на дуети, для яких дібрав композиції, здатні продемонструвати здібності обох конкурсантів. У такій відповідальній справі відомим співакам допомагав музичний продюсер шоу Руслан Квінта. Попри підтримку такого професіонала, четвірка наставників зізналася: етап "Бої" -  чи не найскладніший психологічно.

"У вас жахливе шоу і я дуже шкодую, що погодилася брати в ньому участь", - заявила Тамара Гвердцителі.

Сергій Лазарєв погодився, що морально непросто спостерігати за "бійкою" своїх підопічних, однак не забув згадати й про позитивне. Справа в тому, що російський співак у захваті від можливості "викрадати" виконавців у суперників. За умовами формату "Голосу країни", переможений учасник дуету отримує шанс залишитися у шоу у складі іншої команди. Кожен наставник взмозі забрати у суперника тільки одного підопічного.

"БІЙ" ВОЛОДАРЯ ЖІНОЧОГО ГОЛОСУ З ВЛАСНИЦЕЮ ЧОЛОВІЧОГО ТЕМБРУ

Коли всі умови й правила було обговорено, у залі прозвучав тривожний гонг.

Сезон вокальних битв відкрила команда Ані Лорак.

Учасниками першого дуету Кароліни стали володар жіночого голосу Владислав Воловиков і власниця чоловічого тембру Юлія Сіренко. Аби якнайкраще розкрити вокал кожного із них, Кароліна запропонувала підопічним виконати легендарну пісню The Beatles - Let it be.

"Я змушена втратити одного учасника з дуету. Я це знаю. Я відмовляюся розуміти. І я роблю це", - сказала Ані Лорак перед виступом своїх виконавців.

Владислав і Юлія впоралися із хітом якнайкраще. Вислухавши схвальні коментарі Вакарчука, Лзаарєва й Гвердцителі, вони чекали одного – вердикту своєї наставниці.

"Нехай у шоу лишиться людина, народжена, щоби бути на цій сцені", - сказала Лорак і назвала ім'я Влада. Саме він переміг у битві.

Юля ж, не стримуючи сліз, попросила Лазарєва, якому відмовила на кастингу, взяти її до своєї команди. Сергій вагався, але таки дав дівчині другий шанс.

Наступними на ринг вийшли підопічні Сергія: Анна Корсун і Анастасія Андрєєва. Для таких потужних вокалісток наставник підшукав відповідну пісню - Jessie J - Nobody's Perfect. Нею дівчата запалили залу так, як того вимагав тренер.

"Я навіть подумати не міг, що мені буде складно!" - зізнався Лазарєв і врешті зробив вибір: у проекті він залишив Аню. Настю ж не взяв до команди ніхто з колег Лазарєва і їй довелося назавжди попрощатися з шоу.

СВЯТОСЛАВ ВАКАРЧУК ОБ'ЄДНАВ СХІД І ЗАХІД

Далі у вокальній сутичці зіткнулися учасники з команди Вакарчука: Янош Коломпар із Харкова і Леонардо Ободеяке з Тернополя. "Схід і Захід – разом", - сказав Святослав і доручив хлопцям виконати пісню "Скрябіна" "Спи собі сама".

 "Вони обоє гідні того, щоб іти далі!" - запевнив глядачів Вакарчук і вирушив дивитися, як харизматичні конкурсанти виконують місію, яку він поклав на їхні плечі.

І Янош, і Леонардо потішили чуттєвістю й професійністю виконання, проте Ані Лорак і Сергій Лазарєв зауважили, що африканець їх вразив більше. Як виявилося, такої ж думки був і наставник дуету.

"Цю пісню треба було співати не голосом – душею. Обоє заспівали дуже добре. Але про все забув я під час співу Леонардо", - поділився враженнями наставник, після чого потиснув руку переможеному Яношеві.

Не встигли глядачі засмутитися через поразку Коломпара, як Тамара Гвердцителі натиснула на червону кнопку й "украла" собі співака, в якому тече циганська кров. На радощах Вакарчук побіг обіймати найдосвідченішу наставницю. "Завжди добре, коли діти прилаштовані", - пожартував Святослав.

НЕСТЕРПНЕ ХВИЛЮВАННЯ ГВЕРДЦИТЕЛІ

Після виступу підопічних Вакарчука на сцену вийшов дует Тамари. У пару російська співачка поставила Петра Савицького із Санкт-Петербурга і Ольгу (Ануш) Арутюнян, яка на відборі виконала її пісню. Для "бою" Тамара запропонувала сербську композицію Lane Moje Zeljko Joksimovic.

Ще під час репетицій Тамару розчулило виконання підопічних. А під час виступу цих учасників на сцені наставниця взагалі ледве приборкала власні емоції.

"Я перед надзвичайно складним вибором. Я хвилююся так, що це неможливо собі уявити!" - зізналася Тамара і назвала переможця поєдинку. Більше, ніж харизматична вірменинка, Гвердцителі вразив Петро. Чарівна Ануш, на жаль, не потрапила до наступного раунду.

Вакарчук провів учасницю зі сцени й репрезентував глядачам свій другий дует: Валерію Поліщук і Юліану Лавріну. Дівчатам-львів'янкам випало заспівати яскраву композицію Anastacia - I'm Outta Love.

Незважаючи на те, що в Юліани були проблеми зі зв'язками, звучали дівчата впевнено й драйвово.

"До того, як вони вийшли на цю сцену, я не мав жодної преференції. Я визначився ближче до кінця пісні. Далі йде Юліана", - привітав Лавріну Вакарчук. Для Валерії шоу не триватиме – її не покликав до себе жоден із наставників.

Наступним за право бути в "Голосі" змагалися вокалісти Ані Лорак: Марлен Каримов і Аліна Панькова. За порадою наставниці вони виконали  хіт Sting – "Desert Rose". Звучання голосів учасників змусило українську виконавицю танцювати під сценою від насолоди.

"Я подумала, що ця пісня, у якій Sting зумів об'єднати сучасний ритм зі східним, дуже вам підходитиме", - пояснила вибір репертуару Кароліна й за мить назвала ім'я переможця. На її думку, краще з надскладною піснею впорався Марлен Каримов. Для переможеної в батлі Аліни шоу скінчилося.

Услід за підопічними Лорак на ринг вийшов дует Тамари Гвердцителі : Катерина Таірова й Ольга Жмурина. "Вони відчувають, що суперниці. Це, мабуть, дуже важко", - розповіла наставниця дівчат.

Володарки сильних голосів ніжно й злагоджено виконали пісню з мюзикла  "Cats" "Mеmory" і розчулили всіх у залі. Тамару Гвердцителі ж ідеальний спів дівчат загнав у глухий кут. Наставниця довго зважували всі за й проти і лишила у команді Ольгу. Прикро, але поцупити Катерину колеги Тамари не наважилися.

ВІДЧАЙДУШНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ ЛАЗАРЄВА

Попрощавшись із Таіровою, яка програла, глядачі чекали виходу на сцену другого дуету Сергія Лазарєва: В'ячеслава Рибікова й Ігоря Скаржинця. Спраглий до незвичних ходів наставник відрядив своїх учасників на ринг із піснею Rihanna "Diamonds".

"Я їх об'єднав за принципом музичного жанру. Я не був би собою, якби не вдався до експерименту", - зізнався Лазарєв.

Ігор і В'ячеслав гармонійно звучали в жіночій пісні й переконали свого наставника, що він недарма обрав їх на кастингу.

"Це був великий ризик. Хочу подякувати хлопцям за те, що мені довірилися", - звернувся до підопічних Сергій. Дует виступив дуже гідно, проте, на думку наставника, переконливішим був В'ячеслав. Ігор Скаржинець привітав суперника й уже майже змирився з поразкою. Проте Ані Лорак вирішила, що хлопцеві не час покидати проект й покликала його до себе.

ПОРАЗКА ОПЕРНОЇ СПІВАЧКИ

Перший раунд вокальної битви завершував дует Тамари Гвердцителі: Анна Скляр і Вагіф Нагієв. Подиву глядачів не було меж, коли наставниця повідомила, що її підопічні вийдуть на ринг з піснею Freddie Mercury – "The Show Must Go On". 

Самих учасників теж здивував такий вибір, проте на сцені вони зробили усе, що могли. У цьому непростому батлі тріумфував Вагіф. Анні ж наставниця порадила продовжувати топтати дорогу на велику сцену з класичним репертуаром.

"Ваше майбутнє в академічній музиці. Я вам у цьому точно не допоможу", - намагався виправдатися перед учасницею Святослав, який не захотів "украсти " Анну.

Отже, під час минулого ефіру Ані Лорак надала шанс Владиславу Воловикову, Марлену Каримову й Ігореві Скаржинцеві, якого вона здобула завдяки "крадіжці".

Тамара Гвердцителі Залишила в команді Ольгу Жмурину, Вагіфа Нагієва і врятувала Яноша Коломпара.

Сергій Лазарєв обрав Анну Корсун, В'ячислава Рибікова й простягнув руку допомоги Юлії Сіренко.

Святослав Вакарчук не відпустив Юліану Лавріну й Леонардо Ободеяке, а також залишив за собою право на "крадіжку".

Змагання за право бути частиною "Голосу країни" підопічні наставників продовжать уже наступного тижня. Не пропустіть: учасники боротимуться відчайдушно.