Підопічні Вакарчука розповіли, які пісні мріють почути на концерті "Океану Ельзи" у Львові

Підопічні Вакарчука розповіли, які пісні мріють почути на концерті "Океану Ельзи" у Львові

На сайті oe.1plus1.ua триває голосування за пісні "Океану Ельзи", які прозвучать у День Незалежності на "1+1" у прямій трансляції львівського концерту гурту.

Поділитися:

На сайті oe.1plus1.ua триває голосування за пісні "Океану Ельзи", які прозвучать у День Незалежності на "1+1" у прямій трансляції львівського концерту гурту. За улюблені треки легенд вітчизняного року вже проголосували понад 25 тисяч українців, із-поміж яких підопічні Святослава Вакарчука по проекту "Голос країни. Перезавантаження". У кожного з них на музику "Океану Ельзи" покладено особливі спогади.

Так, у Брії Блесінг творчість українських рокерів асоціюється із близькою людиною, яку вона втратила назавжди.

"Мій перший диск "Океану Ельзи" мені подарував дуже-дуже хороший друг, який помер приблизно 15 років тому. Я й так обожнюю творчість "океанівців", але ще більше ціную її саме за те, що вона нагадує людину, якої у цьому світі так бракує", - розповіла Брія.

Американка Блесінг чудово зналася на піснях Вакарчука і навіть вважала, що один текст автор написав для неї.

"Я обожнюю "Зелені очі", бо в мене такі. Багато років тому я була закохана у Святослава і думала, що він про мене співає (сміється). А ще люблю трек "Я на небі був" - він з того альбому, що мені подарував друг. Його слова назавжди у моїй голові, - зізналася виконавиця. - Також мені була близькою коротенька пісня "Я їду додому". Коли я її слухала, то завжди хотілося, щоб вона тривала довше. Настільки мені було її мало! А з сучасних дуже люблю "Незалежність", "Без бою" і "Обійми", у якій дуже приємна і трохи східна мелодія".

Переможець "Голосу країни" Ігор Грохоцький з дитинства слухав "Океан Ельзи", але після знайомства із солістом переосмислив творчість цього гурту.

"Святослав - особистість, яка стоїть за свій народ, за майбутнє України. Він настільки мудра людина, що навіть політики питають його поради. Останнім часом я багато думаю, про все, що відбувається у державі. І на цьому тлі "Океан Ельзи" - справжній порятунок. Їхні пісні цілющі", - переконаний Грохоцький.

Ігореві до вподоби всі треки гурту, але 24 серпня на концерті у Львові хлопець понад усе мріє почути "На лінії вогню".

"Ця пісня мене пробирає до кісток. Тому, звісно, я проголосував за неї, а ще за "Коко Шанель" і "Коли навколо ні душі". А щоб погоцати, обрав "Там, де нас нема". Особливо мені подобається, як гурт виконує її на концертах. У альбомі вона звучить трохи інакше", - розповів про свій вибір молодий співак.

У творчість екс-наставника закохана й півфіналістка "Голосу країни" Дарина Кирилко. Шедеврами "океанівців" дівчина вважає "Відпусти", "Вище неба", "Така, як ти", "Той день", "Друг", "Етюд", "Коли тобі важко", "Кавачай", "Коли навколо ні душі", "Стіна", "Susy", "Я до тебе", "Стріляй".

"Я не можу виокремити одну, бо вражає кожна. Коли я дізналася, що "Відпусти" Святослав написав у 17 років, мені відібрало мову. Це ж неймовірно, що в такому віці людина пише пісню, яку вже можна назвати вічною! А ще я дуже люблю композицію "Для тебе", яка стала саундтреком до серіалу "Завтра буде завтра". Там такі слова, що волосся дибки стає", - згадала Кирилко, яка, як і мільйони народжених у незалежній Україні, з дитинства слухала пісні Вакарчука.

Дарина зростала на альбомах гурту і ніколи не вирушала в мандрівки без улюбленої музики.

"Диск "Глорія" я брала з собою в подорож у Болгарію, коли ще навчалася у ліцеї. Я їхала автобусом і протягом усієї дороги слухала саме цей альбом. Вмикала на повтор кожну пісню і споглядала те, що лишалося за вікном. Це незабутньо!" - поділилася спогадами дівчина.

Окрім того, Кирилко зізналася: команда Вакарчука у караоке обирає саме пісні свого зіркового наставника. 24 серпня виконавці, які мали щастя на проекті переймати досвід Вакарчука, планують зустрітися на Львів-Арені.

Заходь на oe.1plus1.ua і візьми участь у створенні грандіозного концерту "Океану Ельзи", який 24 серпня у живому ефірі покаже канал "1+1".