"Плакали від нашої дійсності…", — Лідія Таран розповіла, як висвітлює війну в Україні у французькому місті Нансі

Лідія Таран розповіла, як висвітлює проблеми України у Франції
Instagram/lidiyataran

Лідія Таран розповіла про те, як зараз висвітлює події України у Франції.

Поділитися:

Ведуча новин ТСН Лідія Таран розповіла, як після евакуації у французьке місто Нансі розповідає світові про Україну: працює з мерією міста, виступила зі спічем французькою із закликом закрити небо над Україною та дала інтерв'ю місцевому радіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неля Шовкопляс, Соломія Вітвіцька, Ліда Таран підтримали надійний інформаційний ресурс допомоги українцям в Європі

Лідія Таран опинилася у містечку Нансі, який приймає велику кількість українців, яких привозять сюди автобусами:

Розбіглися межи людьми, як мишенята… Зараз таких розгублених втомлених жінок із дітьми, таких мишенят майже 3 мільйони — це ті українці, які доїхали до якоїсь європейської країни або рухаються далі. Це найбільша гуманітарна катастрофа з часів Другої світової. Французьке місто Нансі — побратим польського Любліна, переповненого українцями. Тепер їх (українців — ред.) автобусами скеровують сюди, в край, де опинилась я…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тут Лідія працює з місцевою мерією: вона вперше французькою мовою на велику авдиторію виступала зі спічем про закриття неба над Україною!

Плакали від нашої дійсності… Яке майбутнє чекає на наших мрійників? Власне, тут, у Франції, показують усі масштаби лиха, навіть мікрофон моїх рідних плюсів теж постійно в кадрі — на французьких каналах. Про орків французам вже не треба пояснювати.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вірю в нашу армію і всіх захисників”: Лідія Таран прокоментувала події в Україні

Також Лідія Таран дала інтерв'ю місцевому радіо: записали велику розмову для вечірньої програми про закриття неба й необхідність захистити українських дітей. Крім цього, у головній газеті цього регіону «L’EST républicain» теж вийшов матеріал про Україну.

Здіймаємо хвилю далі! Допомагаємо! І віримо! А Перемогу будемо наближати, хто де і як може!

Новини по темі