Поради дієтолога: Як позбавитись неприємного запаху з рота (ВІДЕО)

Поради дієтолога: Як позбавитись неприємного запаху з рота (ВІДЕО)

Симптом, який може виникнути раптово, незалежно від віку, статі та роду діяльності, на мові лікарів називається галітоз. 

Поділитися:

Симптом, який може виникнути раптово, незалежно від віку, статі та роду діяльності, на мові лікарів називається галітоз. Чому він виникає і як собі зарадити, розповіла дієтолог Сніданку з 1+1 Галина Незговорова.

Причини виникнення неприємного запаху з рота

Серед можливих причин виникнення – захворювання ротової порожнини, хвороби вуха, горла та носа, патологія системи травлення або дихання. Галітоз може виникнути при цукровому діабеті, при захворюванні нирок, змінах гормонального фону, голодуванні та великих проміжках часу між прийомами їжі, зловживанні білковими продуктами та гострими стравами.

Виникненню галітозу також сприяють стреси, алкоголь, паління і прийом лікарських препаратів, а також недостатній водний баланс.

Як позбавитись неприємного запаху з рота

  1. Необхідно відвідати стоматолога;
  2. Проконсультуватися у терапевта;
  3. Налагодити питний режим та роботу кишечника.

Головне – переглянути раціон харчування: зменшити кількість тваринного білку, збільшити кількість овочів та фруктів, додати кисломолочних продуктів і пити трав'яні чаї.

Щоб уникнути неприємного запаху, не вживайте жирне, смажене, копчене, зменшіть кількість цибулі та часнику. Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті Сніданку з 1+1.

Новини по темі