Прем'єра соціального проекту "День супермам з Ольгою Фреймут"

Прем'єра соціального проекту "День супермам з Ольгою Фреймут"

Ведуча програми "Інспектор Фреймут" започаткувала власний соціальний проект для жінок  

Поділитися:

Новий соціальний проект, який нещодавно започаткувала телеведуча за підтримки телеканалу "1+1", стартував  минулої неділі. "День Супермам із Ольгою Фреймут" - це освітні зустрічі з матерями-одиначками та їхніми дітьми, мета яких -  підняти їхню самооцінку та надихнути на відкриття нових горизонтів.

Подорожуючи різними куточками України під час зйомок програми "Інспектор Фреймут", ведуча часто зустрічає самотніх матусь. Згідно з офіційною статистикою, за останні роки кожна четверта мама в Україні самотужки виховує дитину, без чоловіка.  До того ж, як відомо, сама Фреймут – успішна мама, яка самостійно виховує доньку Злату.

 "Самотність тільки тоді фатальна, коли хронічна. А так цей стан мені особисто багато дав: це ж можливість стати сильною і відповідальною. Самотні мами теж різні бувають... Хтось постійно нарікає, озлоблюється, а від цього втрачає привабливість. Хтось перетворює самотність на стимул. У нашому суспільстві статус "самотня мама" має здебільшого неприємний присмак. Цю проблему зазвичай замовчують як ганебну. Я хочу допомогти дівчатам подивитися на такий стан з іншого ракурсу. Усвідомити, що як тільки вони захочуть, це явище стане тимчасовим. Я буду їм допомагати. Я хочу стати другом і поділитися з ними власним досвідом. Окрилити приємними і корисними знайомствами, дати практичні поради. Цей захід покликаний відновити у самостійній мамі самооцінку і допомогти їй знайти мету. Бо людина без мети тиняється беззмістовно все життя", - поділилася Фреймут. 

Захід тривав з одинадцятої ранку до сьомої вечора, та з перших хвилин нагадував скоріш зустріч давніх знайомих, які радо ділилися одна з одною своїми перемогами та проблемами. Усіх учасниць заходу відбирав психолог. На основі ретельного аналізу анкет на "День Супермам"  запросили саме тих жінок, яким ця зустріч зараз вкрай необхідна, вона буде для них важливим поштовхом для позитивних змін в житті. Зокрема, серед гостей заходу були і багатодітні мами, і жінки-вдови, чоловіки яких загинули.

Під легкий супровід приємної музики 30 матусь віком від 19 до 42-х років знайомилися одна з одною і вітали запрошених жінок-менторів. У цей час їхні діточки були зайняті цікавими справами у компанії гувернерів у спеціально облаштованій ігровій зоні. На території дитячого майданчику показували мультфільми від телеканалу ПлюсПлюс "Це наше і це твоє" і "Корисні підказки"; студія ДумайРум організувала цікаві досліди з хімії та фізики; зйомки міні-кіно; вчили англійську з КенгуруКлаб; малювали та розважалися. Представники київського планетарію "ATMOSFERA 360"  провели для малечі цікаву вікторину. 

За ініціативою Ольги Фреймут, на захід завітали успішні ментори, які залюбки розповіли учасницями про власний досвід.

Досвідчений сімейний психолог та топ-блогер "Маминої Карти" Марія Фабрічева, розповіла, як краще порозумітися з дитиною, як слова батьків можуть програмувати майбутнє дитини та чому важливо не забувати про власний розвиток. Анна Дегтярьова, генеральний директор та засновник компанії Global Management Challenge Ukraine, розкрила секрети ефективного планування власного дня, які є доступні інтернет-бізнеси, про можливості відділеної роботи та побудову бізнесу в еру Інтернет-підтриємництва. Психолог Людмила Фролова вразила позитивним настроєм та порадами, які успішно працюють у відносинах в її повній родині. Експерт в публічних комунікаціях та засновник "Школи Красномовства" Ольга Габлюк дала поради, як справити перше враження, як керувати своїми жестами, мімікою та випромінювати впевненість у собі у будь-яких ситуаціях. Дієтолог Олена Коноваленко підняла важливе питання здорового харчування, проблему дитячого ожиріння та розказала про те, як скинути зайву вагу після пологів. 

А на завершення душевної зустрічі супермам чекала бесіда з головним редактором видання "Единственная" Владиславою Барсуковою. Не обійшлося без подарунків: улюблений жіночий журнал запросив фахівців у сфері краси: професійні стиліст, візажист та перукар дали всім охочим учасницям заходу корисні поради та перетворили жінок на справжніх красунь перед запланованою фотосесією. Ще одним партнером заходу стала Студия флористики и дизайна Flora Studio

Протягом всього дня Ольга Фреймут не втомлювалася щиро та дружньо ділитися з мамами численними прикладами із власного життя. Спостерігаючи за тим, як усміхнені учасниці позували на фоні банера, не залишається сумнівів, що цей проект є необхідним. Адже саме такі зустрічі допомагають жінкам повірити: вони можуть розраховувати на успіх у професії та щастя у сімейному житті. 

До речі, були презентовані мамам перші карти нової дисконт-програми "Супермамина карта". Це спеціальний проект знижок у мережах важливих для мам сервісах, магазинах, аптеках, заправках тощо.

Як розповіла нам Ольга Фреймут, наступний день супермам відбудеться в одному з регіонів України. Для тих матусь, хто поки що не зміг потрапити на цей захід, ми зовсім скоро опублікуємо найважливіші поради наших менторів, а також деякі історії мам, які, ми сподіваємося, стануть вам у нагоді. Стежте за нашими новинам! 

Катерина Багхаджаті, сайт "1+1".