Простий рецепт смачного шоколадного пирога

Рецепт шоколадного пирога: просто та смачно

Рецепт типового для французької кухні відкритого пирога стане найкращим десертом для всієї сім'ї.

Поділитися:

Шоколадний пиріг – ідеальний десерт. Простий рецепт, ефектна подача та досконалий смак – Валентини Хамайко розповіла про все це у програмі Сніданок. Вихідний.

Готуємо тісто

Вершкове масло – 100 г.

Борошно – 200 г.

Цукрова пудра – 100 г.

Какао – 1 ч.л.

Жовток – 1 шт.

Ром – 1 ст.л.

Масло та ванільний цукор розтерти до однорідної маси. Додати і перемішати ванільний цукор, какао та жовток.

Для гарного аромату Валентина Хамайко рекомендує додати трішки рому.

У шоколадно-масляну суміш насипати борошна і перемішати до однорідної, липкої маси.

Робота з тістом

Тісто не можна довго тримати в руках, адже воно може почати танути. Його потрібно швидко сформувати в грудочку і залишити в холодильнику на 30 хв.

Коли шоколадне пісочне тісто охолоне, його треба розкачати і намотати на скалку. Це також слід зробити доволі хутко.

Далі тісто потрібно перенести у формочку. Щоб краї пирога були рівні, їх варто акуратно обрізати і загладити.

Накрити тісто пергаментом, який зверху слід засипати зерном. 

У модних рецептурах пергамент засипають спеціальними камінчиками, які нагрівають і припікають тісто. Я це роблю зерном – перловкою чи гречкою. Для чого це потрібно? Щоб тісто не сповзало стінками форми, а залишилося таким, яким ми його сформували, – коментує Валентина Хамайко. 

Тепер форму з тістом ставимо в духову шафу на 170 градусів. За 10 хвилин бортики повинні припектися, а низ пирога залишитися сирим. 

Забираємо зерно та пергамент і ставимо форму з тістом знову в духовку. 

Поки основа докіпається, можна приготувати начинку.

Готуємо начинку

Шоколад – 220 г.

Вершки – 220 г.

Вершкове масло – 50 г.

Лікер Амаретто – 1 ст.л.

Шоколад та масло залити гарячими вершками. Для аромату треба додати лікер.

Шоколадну начинку розмішати до однорідної маси.

Останні приготування

Смородина – 250 г.

Я люблю, коли смак шоколаду доповнюють ягоди. Сьогодні вирішила взяти чорну смородину. Вона може бути свіжою або замороженою, – каже Валентина Хамайко.

На основу пирога кинути кілька ягід та залити шоколадною начинкою.

Шоколадний пиріг залишити в холодильнику на кілька годин. Десер повинен охолонути.

Після того його залишиться лише прикрасити пиріг. Тепер можна насолоджуватися кисло-солодким смаком пирога.