Психолог проекту «Голос.Діти» розповіла, як вибрати хобі для дитини

Психолог проекту «Голос.Діти» розповіла, як вибрати хобі для дитини
1plus1.ua Фот ографія: Дитячий психолог «Голос.Діти» Марина Гуменюк

Дитячий психолог «Голос.Діти» Марина Гуменюк дала поради, які допоможуть знайти заняття до душі.

Поділитися:

Восени на телеканалі 1+1 стартує третій сезон дитячого вокального проекту «Голос.Діти». В оновлену тренерську панель увійшли Тіна Кароль, Потап і MONATIK, який вперше сяде в легендарне червоне крісло проекту.

Дитячий психолог «Голос.Діти» Марина Гуменюк, яка готує учасників до виступів і першою зустрічає їх зі сцени, розповіла, як маленькі таланти реагують на нового тренера, і як MONATIK працює з дітьми. Експерт розповіла, що новому тренеру кожна дитина здається унікальною, тому йому найскладніше. 

У цьому сезоні, коли я питаю у дітей перед виходом на сцену, до якого тренеру вони хотіли б піти, багато хто відповідає, що до MONATIKА. Дітки дуже добре знають його пісні, вони сприймають його на рівні з собою. У свою чергу, MONATIK дуже тепло реагує на дітей. Йому, напевно, найскладніше з тренерів не натискати кнопку, адже у нього поки мало досвіду в цьому проекті, - каже Марина Гуменюк.

Також психолог розповіла, які дитячі мрії та цілі мотивують маленьких учасників прийти на проект «Голос.Діти-3». Марина Гуменюк каже, що в першому сезоні проекту переважало бажання батьків, їх нереалізовані мрії. У другому сезоні учасниками рухають в основному їх власні мрії. 

Вони приходять на «Голос.Діти» з певною метою, щось сказати світу, країні, висловити свою думку, зізнатися в коханні дівчинці, захистити свою сільську школу від закриття. Це дуже хороший стимул для дітей займатися, працювати і самовдосконалюватися: «Я буду багато займатися вокалом і, можливо, виступлю на «Голос.Діти».

За три сезони проекту психолог рідко чула від учасників про головний приз. Для них головна мета - потрапити на проект. І, звичайно, якщо діти не пройшли «сліпі прослуховування», вони вирішують підготуватися краще та повернутися в наступному році. Багато конкурсантів дійсно приходять по декілька разів. На думку психолога, це виробляє стійкість і бажання власною працею досягати своєї мети.

Крім того, психолог проекту «Голос.Діти-3» дала пораду всім батькам, як правильно підібрати хобі для свого малюка.

До 6-7 років батьки вже знають, до чого схильна дитина, чим вона захоплюється. Вона спокійна, любить, наприклад, малювати, чи надає перевагу рухливим іграм. Зараз дуже багато гіперактивних дітей, яким потрібен постійний рух. Для них краще вибирати види спорту, пов'язані з фізичною активністю.

Психолог радить прислуховуватися до самих дітей, розпитувати куди б вони хотіли піти, що їм більше подобається. Дитині варто дати можливість займатися декількома справами, тоді вона зможе обрати серед них ту, від якої отримує максимум задоволення. Окрім того, батькам потрібно мотивувати та переконувати дітей не кидати своє заняття. 

У цьому віці малюками керує імпульсивне бажання. Якщо батьки піддаються цьому імпульсивному бажанню, дитина ніколи нічого не закінчить. Тому іноді варто наполягати, переконувати, щоб малюк не кинув заняття, яке йому до цього подобалося. За винятком, звичайно ж, випадків, коли дитина сильно хворіє, - рекомендує психолог.

Нагадаємо, девіз нового сезону проекту «Голос.Діти» - «покоління вільних», адже учасники - абсолютно нове покоління дітей, сучасних, яскравих і вільних від стереотипів, що володіють унікальними тембрами і найсильнішими голосами.

Над проектом працює команда «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Лєзіної. Музичний продюсер проекту - Руслан Квінта. Ведучі проекту - Юрій Горбунов та Катя Осадча.

Наразі триває кастинг вокального проекту «Голос країни». Заповнюйте анкету на сайті та приходьте на кастинги 17-18 та 24-25 вересня за адресою: м. Київ, пр-т Глушкова 1, ВДНГ 12 павільйон (ст. м. Виставковий Центр).