«Разом ми можемо зробити ще більше, щоб повністю ізолювати росіян від спорту», — Лілія Подкопаєва стала амбасадоркою проєкту «Спортивний фронт»

Лілія Подкопаєва стала амбасадоркою проєкту «Спортивний фронт»

У тематичному відеоролику українська спортивна гордість закликала до бойкоту російських і білоруських спортсменів.

Поділитися:

До амбасадорів проєкту «Спортивний фронт», який ініціювала група 1+1 media, доєдналася абсолютна чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року Лілія Подкопаєва. У тематичному відеоролику українська спортивна гордість закликала до бойкоту російських і білоруських спортсменів, пригадала свій рідний Донецьк та перші тактичні перемоги на спортивному фронті. 

«Донецьк — місто моїх перших спортивних перемог під прапором України. Моєї рідної України, яку сьогодні щодня атакує росія. Через ракетні обстріли українські спортивні зали покинуті або розбомблені. Трибуни охопила тиша. Але спортсмени всього світу не мовчать. Завдяки їхній боротьбі росію та білорусь уже не допускають до міжнародних змагань… Разом ми можемо зробити ще більше, щоб повністю ізолювати їх від спорту», — йдеться у відеозверненні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш фінальний удар – це повна ізоляція російського та білоруського спорту у світі», — Ольга Харлан доєдналася до проєкту «Спортивний фронт»

Лілія Подкопаєва розповіла про те, які помилки нам не можна допустити після Перемоги та дала відповідь на одвічне питання — чому спорт не можна залишатися поза політикою

«У 2014 році ми зробили головну помилку — ми звикли до війни. Тоді хлопці та дівчата воювали на сході України, у той час, коли вся країна продовжувала своє звичне існування. Я постійно ходила у військовий шпиталь і бачила на власні очі молодих поранених хлопців — без рук та ніг. На це неможливо дивитися без сліз, хочеться якось підбадьорити, підтримати, але слова складно зібрати до купи. 

Коли мені кажуть, що «спорт поза політикою», мене починає нудити. російський гімнаст, олімпійський чемпіон Микита Нагорний 9-го травня крокував Червоною площею з літерою Z. Так само 15-річний російський гонщик кидає нацистське вітання на п'єдесталі пошани. Яке він має право це робити? 

Нехай змагаються у своїй країні й суто між собою. Поки в нашій країні вмирають діти, поки наші спортсмени гинуть на передовій, росіяни та білоруси не можуть виступати на змаганнях». 

лілія подкопаєва

Знімання відеоролика проходили в Атланті, США. Ідею групи 1+1 media допоміг реалізувати американський продакшн з українським корінням «Sahno Corp.», а провести фотозйомку бекстейджу – Валерія Луговська. 

Відео доступне до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону «Єдині новини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Спортивний фронт»: олімпійський чемпіон Олег Верняєв закликає до довічної дискваліфікації росіян і білорусів, що підтримують війну

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — ТСН, «Сніданок з 1+1», «Профутбол Digital», FootballHub, «Про спорт», ТСН.ua, УНІАН, Главред, офіційний сайт телеканалу 1+1 та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також видання Tribuna.com.

Ключові хештеги ініціативи — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate. 

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні дев’ять, відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, абсолютна олімпійська чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року Лілія Подкопаєва.

Новини по темі